Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2015,
19.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miro Cerar Karl Erjavec Franc Jurša Simona Kustec Lipicer Dušan Mramor Metod Dragonja Borut Pahor Jadranka Kosor Vesna Pusić Recep Tayyip Erdogan

Sobota, 16. 5. 2015, 19.34

7 let, 12 mesecev

Partibrejker Karl: Iz Turčije z ljubeznijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljša koalicija na svetu se je počasi, a vztrajno vzpenjala na našega očaka. Pot na Triglav so zavarovali z vrvmi, zdrsi niso bili usodni. Trud je bil poplačan s čudovitim pogledom z vrha očaka!

Koliko četrtkov smo zaman čakali, da se bo najboljša koalicija na svetu vendarle dogovorila o strategiji upravljanja z državno srebrnino! A ta četrtek je bil nekaj posebnega!

Ko sta s koalicijskih pogajanj prišla vodja najboljše poslanske skupine na svetu Simona Kustec Lipicer in vodja najboljše upokojenske poslanske skupine na svetu Franc Jurša, so nam nasmehi na obrazih povedali vse: končno jim je uspelo!

Simona je vse povedala "Simona je vse povedala, težko jo je dopolnjevati," je dejal Franc po tem, ko je Simona lepo razložila, da je bil vzpon na Triglav sicer naporen, a uspešno izpeljan. Saj ne zamerite poetičnosti opisa zaradi zgodovinskega dogovora o lastniški usodi naše največje zavarovalnice, kajne?

Franc je sicer malo potarnal Franc je sicer malo potarnal, da ni povsem zadovoljen z dogovorom, a je poudaril, da je bilo treba najti kompromis.

Ko je najboljša vlada na svetu z glasovi vseh ministrov DeSUS potrdila najboljšo strategijo upravljanja z državnim premoženjem na svetu, smo novinarji popolnoma izgubili razsodnost in na novinarski konferenci zaneseno gledali v tri vladne heroje, poveljnika Mira Cerarja, zakladnika Dušana Mramorja in ključarja privatizacije Metoda Dragonjo.

Argumentacija nas je navdušila: Triglav bo strateški, nato bo pomemben, ko pa bo pomemben, bo razpršen!

Karl Veliki je pobesnel Izgubljena razsodnost nas je drago stala, pozabili smo na Karla Velikega! Le kako so si drznili na vladi odločati brez njega, ki je manjkal zaradi srečanja zunanjih ministrov zveze Nato v turški Antalyi? Karl je pobesnel, čeprav je vedel, da gre za odličen dogovor. Simona je jasno povedala, da bo delež pokojninskega zavoda v zavarovalnici ostal nedotaknjen, a Karl tega ni hotel slišati.

Njegov ego je tako trpel, da se je odločil ostati v Antalyi. A to ni bil edini razlog za to, da je ostal v priljubljenem turškem obmorskem letovišču. To smo izvedeli po temeljitem preiskovanju oddelka Satirikona za preiskovanje zunanjih zadev.

Zakaj je video izbrisal Karla? Najprej smo odkrili spodnji posnetek zabave zunanjih ministrov zveze Nato, na kateri so prepevali znameniti hit We Are The World. Zakaj ni pel tudi naš Karl, smo se spraševali.

Zakaj je video izbrisal Karlu naklonjeno Vesno? Novinarji našega preiskovalnega oddelka so hitro posumili na določene aktivnosti, povezane s hrvaško zunanjo ministrico Vesno Pusić, ki na posnetku ravno tako manjka.

Je mogoče, da sta Erjavec in Pusićeva skupaj na kakšni drugi lokaciji, smo hitro začeli seštevati ena in ena. Naše sume je podžgal še en posnetek iz leta 2013, ko smo opazili neverjetno naklonjenost Vesne, ki je Karla nagovorila s prijateljem.

Nikar tega ne primerjate z Borutom in Jadranko! Poudarjamo sicer, da bi bilo zelo neprimerno in skorajda že žaljivo to naklonjenost primerjati s tisto med najboljšim predsednikom na svetu Borutom Pahorjem in nekdanjo predsednico hrvaške vlade Jadranko Kosor.

Naši pogumni novinarski specialci so se neuspešno prebijali skozi večerno gnečo turškega obmorskega letovišča v iskanju najboljšega zunanjega ministra na svetu. Nato pa je našemu najboljšemu kolegu, recimo mu Pero, kliknilo: "Karl ima res rad občinstvo, a se občasno vendarle rad umakne tudi v samoto."

Seksi Karl ji je presekal mladi kokos Ko so se kolegi skozi grmovje priplazili na plažo, znano le dobro poučenim domačinom, so zagledali prizor, ki bi bil primeren za najbolj romantičen film na svetu: v seksi kopalke oblečeni Karl je zavihtel sekirico, presekal mladi kokos na pol in Vesni, v belih kopalkah neverjetno ohranjeni 62-letnici, ponudil osvežilni napitek.

"Vesna, kokosov sok odlično razstruplja in razkisa telo. Ima tudi sposobnost hlajenja, kar je še posebej dobrodošlo ob vročih dnevih, in učinkovito gasi žejo. Je tudi odličen naravni isotonik, ki pomaga hitro obnoviti tekočino po napornem delu ali športu. Po ajurvedi je sveži kokos tudi naravno sredstvo proti stresu. Le zakaj misliš, da sem pri 54 letih še vedno videti vsaj deset let mlajši?"

"Pozabiva na mejo, pozabiva na vse" Vesna, ki je bila na Karla še vedno jezna zaradi neprimernih izjav, da bo arbitražno sodišče določilo stik Slovenije z odprtim morjem, je bila razorožena. "Karl, ne morem verjeti, kako lepo si poskrbel zame: udoben ležalnik na plaži, kjer naju nihče ne moti, prijeten pogovor med dvema vrhunskima intelektualcema, zdaj pa še kokosov sok. Karl, pozabiva na mejo, pozabiva na vse, uživajva v tem trenutku."

Naši novinarji so bili v veliki etični dilemi: skaliti ta trenutek meddržavne idile ali v interesu javnosti vendarle stopiti do Karla in ga vprašati, ali je sprejetje privatizacijske strategije res ogroženo. S težkim srcem so se odločili za prvo možnost.

Tudi nam je presekal mladi kokos Vesna je bila ob prihodu naših novinarjev vidno razočarana. Karl sicer ni vriskal od veselja, a je profesionalno odgovoril na vprašanje. "Glejte, res sem besen, a povejte Simoni in Miru, da naj jima bo. Podprli bomo strategijo, saj 34-odstotni delež pokojninskega sklada v Triglavu ni ogrožen. Neuradno pa vam povem, da bomo zablokirali prodajo 28-odstotnega deleža Slovenskega državnega holdinga, če bi si kdo drznil v ta projekt kljub formalni možnosti za to."

Franc Jurša si bo namestil Skype Medtem ko je presekal še nekaj kokosov za naše novinarje, je Karl dejal, da ga v ponedeljek ne bo na kriznem sestanku njegove stranke, ki bo znova razpravljala o stališču do privatizacije Triglava. "Ah, jaz bom nekaj časa kar ostal v Antalyi. Francu Jurši bom naročil, da si namesti Skype. Očitno si vseh naročil po telefonu ne zapomni dovolj natančno. Z videozvezo bo lažje."

Morje za evro in za en cent Vesna je bila očarana, kako hitro je Karl preklopil iz prijetnega zasebnega pogovora v službeni pogovor z novinarji. "Meni je pomembno samo to, da imam zagotovila za zvišanje pokojnin in dodatna sredstva za regres. Zdaj bom zagotovil še enotedensko letovanje za vse upokojence v Antalyi za en evro in za vse člane DeSUS za en cent. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan mi je že obljubil občutne subvencije v zameno za zastopanje turških interesov v EU, nekaj pa bosta dodala še poveljnik Miro in zakladnik Dušan," je našim novinarjem še dejal Karl Veliki.

Ne, Karl ni partibrejker, Karl je tisti, ki zna poslati ljubezen iz Turčije.

Ne spreglejte