SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Paradoks proticepilcev v Ljubljani: ko gre zares, potrebujejo zdravnika #video

10

termometer

Sredini protestniki so na Trgu republike v Ljubljani ne tako dolgo nazaj ploskali ideji, da bi bilo treba zdravnike, ki sodelujejo pri cepljenju proti bolezni covid-19, postaviti pred vojaško sodišče, tudi sicer pa so sovražno nastrojeni proti veliki večini zdravnikov, ki podpirajo cepljenje in epidemiološke ukrepe. Na današnjem shodu so v publiki medtem iskali zdravnika, saj se je med govorom, ki je bil uperjen proti preverjanju pogoja PCT, onesvestila ena od protestnic.

"Nihče nima pravice tega pogojevati z nekim zdravstvenim stanjem ali pa da preverja naše zdravstveno stanje. Kaj sploh to je?" se je na današnjem protestnem shodu na Trgu republike v Ljubljani spraševala govorka z mikrofonom.

Eden od prisotnih je nato nekaj trenutkov pozneje malce paradoksalno preveril zdravstveno stanje druge protestnice, ki se je med govorom onesvestila.

Govorka je prek mikrofona nato zbrane povprašala, ali je med njimi morda kakšen zdravnik, a odziva iz množice, ki je bila danes zaradi razdrobljenosti protesta po celotni Sloveniji manj številčna, ni bilo, zato je nadaljevala svoj govor. Kaj se je zgodilo z onesveščeno žensko, ni jasno.

Piers Corbyn Digisvet Kuverta za molk: huda blamaža znanega kritika cepiv

Videoposnetek dogodka je medtem hitro postal uspešnica na družbenem omrežju Twitter. Delili so ga številni uporabniki, ki jih zabava dvoličnost sredinih protestnikov - ti zdravnike, pravzaprav veliko večino, ki podpira epidemiološke ukrepe in spodbuja k cepljenju proti bolezni covid-19, namreč odkrito zaničujejo, pred kratkim so jim celo grozili z vojaškim sodiščem. 

To je v objavi na Twitterju izpostavil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin