Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2023,
17.06

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

37

Natisni članek

policija Celje

Petek, 13. 1. 2023, 17.06

1 leto, 3 mesece

Tudi v Mariboru in Ljubljani grožnje z bombami v trgovskih centrih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

37

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

V Celju, Mariboru in Ljubljani so danes prejeli grožnje z bombami. V vseh mestih naj bi eksplozivna telesa neznanci namestili v trgovskih centrih.

Policisti so zaključili pregled dveh nakupovalnih središč v Celju in niso našli eksplozivnih teles, so sporočili s Policijske uprave Celje. Popoldne so namreč prejeli obvestilo, da naj bi bila v nakupovalnih središčih City Center in Planet Tuš v Celju nastavljena eksplozivna telesa, zato so iz obeh centrov evakuirali obiskovalce in zaposlene.

Kot so še pojasnili v sporočilu za javnost, so v času prejetega obvestila dobili tudi klic občana, ki je grozil, da bo storil samomor pred vrati enega od omenjenih trgovskih centrov. Ker je obstajal sum, da sta dogodka povezana, so iz obeh nakupovalnih centrov preventivno evakuirali obiskovalce in zaposlene ter zaradi zagotovitve varnosti zaposlenih, obiskovalcev ter stanovalcev sosednjih zgradb pregledali prostore in okolico obeh centrov.

Eksplozivnih teles niso našli. Občana, ki je grozil, da bo storil samomor, so hospitalizirali. V omenjenem primeru še nadaljujejo zbiranje obvestil.

Grožnje tudi v prestolnici

V večernih urah so tudi policisti iz Ljubljane sporočili, da so prek elektronske pošte prejeli grožnje o "potencialno nevarnih predmetih v dveh nakupovalnih središčih". Tako kot v Mariboru in Celju so se tudi v prestolnici grožnje izkazale za lažne.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Tudi v Mariboru prejeli lažno grožnjo o eksplozivu v dveh nakupovalnih središčih

Na Policijski upravi Maribor so po elektronski pošti popoldne prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v dveh nakupovalnih centrih. Policisti so opravili pregled prostorov in okolice, opravili so tudi razgovore z varnostno službo in zaposlenimi, vendar doslej niso našli sumljivih predmetov, so sporočili s policijske uprave.

"Na elektronsko obvestilo smo se nemudoma odzvali z izvedbo prvih nujnih ukrepov policistov za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja in na lokaciji poslali policiste," so pojasnili. Policisti nadaljujejo preverjanje vseh okoliščin.

 

Denar, evri
Novice Slovencem jamči nor zaslužek brez tveganj. Kaj pravi policija?
slovenska policija
Novice Policija prosi za informacije o vlomu v bencinski servis na Ajševici
slovenska policija kontrola koronavirus meja
Novice Višje plače zahtevajo tudi policisti
Ne spreglejte