SiolNET. Novice Slovenija
7,11

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ključni dogodki

 • 19:40

  Manj umrlih v Fra. in Ita.

 • 18:57

  Izredni ukrepi na Braču

 • 17:21

  Po sedmih tednih na sprehod

 • 15:32

  Wuhan: okužba po enem mesecu

 • 13:18

  Rusija: prek 200.000 okužb

 • 12:19

  Nemčija: skok stopnje kužnosti

 • 11:27

  Neučinkoviti zdravili

 • 11:25

  VB s sistemom opozarjanja

 • 10:31

  Odprtje vrtcev v Izraelu

 • 09:11

  Wuhan: prva okužba po mesecu

 • 08:26

  Porast okužb v J. Koreji

Pandemija novega koronavirusa po svetu, 10. maj

V Srbiji potrdili že več kot deset tisoč okužb

7,11

termometer

srbija koronavirus bolnišnica Beograd
Foto: Reuters

Srbsko ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da so v zadnjih 24 urah potrdili še 82 primerov okužbe z novim koronavirusom, s tem pa skupno že več kot 10.000. Hrvaški otok je postal novo žarišče izbruha. Italijanski premier Giuseppe Conte je državljanom namenil spodbudne besede, in sicer da bodo počitnice lahko preživeli zunaj doma. V Južni Koreji največji porast okužb v zadnjih štirih tednih, v Rusiji več kot 200 tisoč okužb.

V Srbiji so doslej potrdili 10.114 okužb z novim koronavirusom, od tega je 3.006 bolnikov že ozdravelo. Covid-19 je v tej državi zahteval 215 smrtnih žrtev, od tega dve v zadnjem dnevu, navaja STA.

Predvidevajo, da je bil koronavirus v državi že februarja

Srbski obrambni minister Aleksandar Vulin je potrdil, da so med umrlimi tudi trije zaposleni na obrambnem ministrstvu in v vojski, kjer se je z novim koronavirusom skupno okužilo 300 ljudi. Prvi primer okužbe so v Srbiji potrdili 6. marca. Nekateri epidemiologi sicer domnevajo, da je bil novi koronavirus v državi prisoten že februarja, piše STA.

Brač Novice Hrvaška odpira meje tudi za državljane EU, otok Brač v karanteni

Prvi konec tedna brez policijske ure

Ta konec tedna je bil v Srbiji prvi brez policijske ure po 15. marcu, zato so se ven odpravile številne družine z otroki. Izredne razmere zaradi pandemije covida-19, vključno s policijsko uro, so sicer v Srbiji odpravili sredi tedna. Že pred tem so začeli uvajati mestni in medmestni javni promet ter železniški promet, odprli so restavracije in lokale. Odprte so tudi že pokrite tržnice, frizerski in kozmetični saloni, fitnes centri in telovadnice. Nakupovalne centre so odprli v petek. V ponedeljek bodo znova odprli vrtce, možno bo dnevno bivanje v šolah za otroke, mlajše od 12 let, še piše STA.

Conte Italijanom vzbudil upanje

 "Tega poletja ne bomo preživeli na balkonih in lepota Italije ne bo v karanteni. Lahko bomo šli na morje, v gore, uživali v naših mestih," je medtem po pisanju STA italijanski premier Giuseppe Conte dejal za današnjo izdajo časnika Corriere della Sera. Italijani zaradi stroge karantene zaradi pandemije novega koronavirusa skoraj dva meseca niso smeli od doma. Trenutno lahko iz svoje potujejo v drugo italijansko deželo, a le iz utemeljenih razlogov. Po njegovih besedah zdaj še ni jasno, kdaj bodo Italijani lahko spet neomejeno potovali po državi. "Čakamo na razvoj epidemije, da bomo lahko podali natančnejše podatke o datumih in načrtih," je dejal. Conte sicer ni omenil, ali bodo v Italijo lahko prišli tuji turisti.

V Italiji je zdaj zaprta večina plaž, a ponekod ljudje tega ne upoštevajo. Javnost so tako vznemirile fotografije polnih plaž in kopalcev v morju. Župan Palerma Leoluca Orlando je takšno ravnanje označil za neodgovorno. "V tako občutljivi fazi ne smemo tvegati življenja," je zapisal na družbenem omrežju Facebook.

V Italiji sicer že več dni opažajo upad trenutno okuženih s koronavirusom. Italijanski inštitut za varovanje zdravja ISS je v petek sporočil, da so se razmere izboljšale v vseh deželah. Za koronavirusno boleznijo 19 je v Italiji do danes umrlo 30.395 ljudi, potrdili so 218.268 okužb z novim koronavirusom, dodaja STA.

V izolacijo tudi epidemiolog iz Bele hiše

Anthony Fauci bo prihodnja dva tedna preživel v samoizolaciji. Anthony Fauci bo prihodnja dva tedna preživel v samoizolaciji. Foto: Reuters Direktor ameriškega nacionalnega inštituta za zdravje Anthony Fauci, ki redno sodeluje na novinarskih konferencah delovne skupine Bele hiše proti novemu koronavirusu, bo prihodnja dva tedna preživel v delni karanteni, saj je bil v stiku z enim od okuženih uslužbencev Bele hiše. 

Iz te so v petek sporočili, da se je po osebnem strežniku Donalda Trumpa okužila tudi tiskovna predstavnica podpredsednika Mika Pencea Katie Miller. Fauci je dejal, da bo tako prihodnja dva tedna delal od doma ali pa šel v pisarno tako, da bo tam res sam.

Po pisanju Washington Post bosta v prihodnjih dneh v samoizolaciji še dva uradnika, direktor centra za nadzor in preprečevanje bolezni Robert Redfield in komisar za prehrano in zdravila Stephen Hahn.

Trump je bil v soboto deležen novih kritik. Po pisanju BCC je njegovo vodenje v času epidemije kritiziral nekdanji predsednik ZDA Barack Obama. V zasebnem klicu - vsebina tega se je pojavila v javnosti, je med drugim dejal, "da bi bilo to obdobje izjemno težko za vsako vlado", a je nato Trumpovo spopadanje z boleznijo covid-19 označil za "absolutno kaotično katastrofo".

V Beli hiši so se odzvali z besedami, da je Trump z ukrepi rešil življenje številnim Američanom.

V ZDA so do zdaj potrdili 1.346.310 okužb, umrlo je 80.037 ljudi.

Nov preplah v Južni Koreji Nov preplah v Južni Koreji Foto: Reuters V Južni Koreji največji porast okužb v zadnjih dveh tednih

V Južni Koreji so v soboto potrdili 34 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največji porast v zadnjih štirih tednih, poročajo tuje tiskovne agencije. Južnokorejski predsednik Moon Jae-in je sodržavljane zato pozval, naj bodo še naprej previdni. "Ni končano, dokler ni končano," je njegove besede povzel STA.

V tej azijski državi se je do zdaj s koronavirusom okužilo 10.874 oseb, 256 jih je umrlo.

Danska zobozdravnik Novice Zobozdravniki so odprli vrata: obisk precej drugačen kot včasih

Hrvaško rahljanje ukrepov meja Hrvaška Foto: Reuters

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je na sobotni novinarski konferenci štaba civilne zaščite dejal, da bodo za državljane EU kmalu delno odprli meje. Na Hrvaško bo torej mogoče vstopiti iz poslovnih in nujnih osebnih razlogov. Pri tem 15-dnevna samoizolacija ne bo več potrebna, se bo pa treba držati priporočil epidemiologov.

Napovedal je še, da bodo hrvaški državljani z bivališčem v drugi državi lahko zapustili Hrvaško. Ta bo v ponedeljek sprostila kar nekaj ukrepov. Med drugimi se bodo otroci nižjih razredov vrnili v šole, odpirajo tudi vrtce, gostinske lokale in nakupovalna središča. 

Na javnih površinah se bo po novem lahko zbiralo do deset oseb, pred tem se jih je lahko pet.

 

Live
 • Messenger
 • Messenger
Komentiraj Komentarji
 • 19:40 10.05.2020

  Manj umrlih v Fra. in Ita.

  V Franciji je za koronavirusno boleznijo 19 v zadnjih 24 urah umrlo še 70 ljudi, kar je najmanj po 17. marcu, ko so v državi uvedli karanteno. V Italiji pa je v zadnjem dnevu covidu-19 podleglo 165 ljudi, kar je 29 manj kot dan prej, poročajo tuje tiskovne agencije.

  V Franciji je tako v bolnišnicah in domovih za starejše za covidom-19 skupno umrlo 26.380 ljudi, je sporočilo ministrstvo za zdravje. Najnižje število žrtev so zabeležili dan pred tem, ko bodo začeli rahljati ukrepe za zajezitev pandemije.

  V ponedeljek se bo po vsej državi, razdeljeni na rdeče in zelene departmaje, odprla večina trgovin, frizerski in kozmetični saloni, mediateke, knjižnice in manjši muzeji. Povsod bodo dovoljene tudi posamične športne aktivnosti na prostem. Ljudje bodo lahko znova zapustili dom brez posebne izjave, ki jo potrebujejo trenutno. Šli bodo lahko do 100 kilometrov od doma. Samo v zelenih departmajih se bodo odprli javni parki in vrtovi. V zelenih departmajih se bodo lahko v šole vrnili otroci do vključno 14. leta starosti, v rdečih pa samo tisti do vključno 10. leta.

  V Italiji je v zadnjem dnevu za covidom-19 umrlo 165 ljudi, skupno pa od začetka pandemije 30.560, je sporočila tamkajšnja civilna zaščita. Število aktivno okuženih z novim koronavirusom se je zmanjšalo s 84.842 na 83.324. Več kot 13.600 obolelih s covidom-19 se zdravi v bolnišnicah. Doslej je ozdravelo 105.186 ljudi (STA)

  Preveri več
 • 18:57 10.05.2020

  Izredni ukrepi na Braču

  Hrvaški notranji minister Davor Božinović je sporočil, da so za otok Brač uvedli potrebne epidemiološke ukrepe in režim, ki je veljal pred 27. aprilom, ko so v državi začeli rahljati koronavirusne ukrepe. Hrvaški otok je postal novo žarišče izbruha.

  Brač Foto: Thinkstock

  Hrvaški otok Brač je postal novo žarišče izbruha, v zadnjem dnevu so tam potrdili osem novih primerov okužb, skupno na Hrvaškem pa 11, navaja STA.

  Zaprli trgovine, javni prevoz ne dela

  Na Braču je do nadaljnjega omejeno gibanje in zadrževanje na javnih površinah, javni prevoz ne deluje, zaprli so večino trgovin. Epidemiološke ukrepe za Brač so začeli zaostrovati že v soboto, potem ko so samo v petek potrdili 22 okužb, piše STA.

  V soboto so na Braču vzeli 92 vzorcev za testiranje, od 49 opravljenih jih je bilo osem pozitivnih. Za preostale teste še čakajo na rezultate. Vseh osem bolnikov ima blažje simptome oz. jih nimajo.

  Na Hrvaškem so sicer v zadnjem dnevu potrdili 11 novih primerov okužb, skupno 2187. Skupno je umrlo 90 ljudi, od tega trije v zadnjem dnevu, piše STA.

  Preveri več
 • 17:21 10.05.2020

  Po sedmih tednih na sprehod

  V Turčiji so starejši od 65 let lahko danes prvič po 21. marcu, ko so v državi uvedli ukrepe za zajezitev pandemije covida-19, zapustili svoje domovanje in odšli na sprehod.

  Starejši v skladu z ukrepi niso smeli zapuščati domovanja. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je prejšnji teden dejal, da lahko gredo od doma ob nedeljah med 11. in 13. uro po krajevnem času (10. in 14. uro po srednjeevropskem). Ob koncih tedna sicer v 24 turških pokrajinah, tudi v prestolnici Ankara in v Istanbulu, velja policijska ura.

  Tako so šli danes lahko prvič na sprehod po sedmih tednih. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je bilo na ulicah Ankare že ob 11. uri opaziti starejše z zaščitnimi maskami, nekateri so nosili tudi rokavice. Kasneje je bilo v parkih veliko starejših, med katerimi so se sprehajali policisti in jih po zvočnikih opozarjali, naj vzdržujejo medsebojno razdaljo.

  "Od 11. ure se počutimo kot na počitnicah. Zelo smo veseli," je dejal 81-letni Umit Avici iz Istanbula.

  A nekateri so pozvali oblasti, naj jim dovoli izhod tudi med tednom, saj je ob nedeljah vse zaprto.

  Izhod za starejše je bil sicer prvi ukrep proti pandemiji, ki ga je Turčija razrahljala. V ponedeljek naj bi se znova odprli brivski in frizerski saloni ter nakupovalna središča. Vlada je sicer opozorila, da bo ob morebitnem naraščanju števila okužb ukrepe ponovno poostrila.

  V Turčiji so do sobote potrdili 137.115 okužb z novim koronavirusom, 3,739 ljudi je umrlo. (STA)

  Preveri več
 • 15:32 10.05.2020

  Wuhan: okužba po enem mesecu

  Kitajske oblasti so danes po več kot enem mesecu potrdile prvo okužbo z novim koronavirusom v Wuhanu, kjer se je pojavil novi virus konec lanskega leta.

  Wuhan Foto: Reuters

  Kitajske oblasti so danes prvič po okoli desetih dneh potrdile več kot deset okužb v zadnjem dnevu in sicer 14. Kitajska nacionalna komisija za zdravje je sporočila, da sta bila od teh novih primerov okužb dva vnešena iz tujine, navaja STA.

  Novi koronavirus se je prvič pojavil v Wuhanu decembra lani, od takrat se je razširil po celem svetu. Doslej so potrdili več kot štiri milijone okužb, koronavirusna bolezen 19 pa je terjala več kot 270.000 življenj in ohromila svetovno gospodarstvo.

  Na Kitajskem v zadnjem mesecu brez smrti

  Po uradnih podatkih se je na Kitajskem s koronavirusom okužila 82.901 oseba, umrlo pa je 4633 ljudi. V zadnjem mesecu niso potrdili nove smrti. Ob izbruhu so kitajske oblasti uvedle stroke karantenske ukrepe, sprva za območje Wuhana in province Hubei konec januarja. Ukrepe so začeli rahljati konec marca, piše STA.

  Preveri več
 • 13:18 10.05.2020

  Rusija: prek 200.000 okužb

  V Rusiji je z novim koronavirusom okuženih že več kot 200.000 ljudi. V zadnjih 24 urah so potrdili 11.012 novih primerov okužbe, skupno pa 209.688, so danes sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti. V zadnjem dnevu je za covidom-19 umrlo 88 ljudi, skupno doslej 1915.

  Država že več kot en teden vsak dan beleži več kot 10.000 okužb dnevno. Oblasti razlog za to vidijo tudi v obsežnem testiranju prebivalstva za novi koronavirus. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so v Rusiji izvedli 5,4 milijona testiranj.

  Rusija je na petem mestu po številu okuženih z novim koronavirusom na svetu, in sicer za ZDA, Španijo, Italijo in Združenim kraljestvom. Kljub nagli rasti števila okuženih v Rusiji smrtnost po uradnih podatkih ostaja nizka v primerjavi z drugimi državami.

  Kljub hitremu naraščanju števila okužb bodo v Rusiji predvidoma v torek začeli rahljati ukrepe za zajezitev pandemije. O tem bodo odločale posamezne regije. Ponekod se bodo znova odprla določena podjetja, lahko bi dovolili tudi sprehode na prostem in odprtje manjših trgovin, a ne v Moskvi, ki je žarišča epidemije v državi.

  V prestolnici bodo še naprej veljale omejitve gibanja na javnih krajih. Bodo pa prihodnji teden znova zagnali industrijo in gradbeništvo, kar pomeni, da bo na delo znova odšlo približno pol milijona Moskovčanov. (Vir: STA)

  Preveri več
 • 12:19 10.05.2020

  Nemčija: skok stopnje kužnosti

  Stopnja kužnosti koronavirusa v Nemčiji je presegla ena, kar pomeni, da v povprečju en okuženi prenese okužbo na več kot eno osebo, so v soboto sporočili iz inštituta Robert Koch (RKI). Še sredi tedna je bila stopnja kužnosti 0,65, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

  Inštitut je v soboto sporočil, da je stopnja kužnosti 1,1 in da narašča od srede, ko so jo ocenili pri 0,65. Poudarili so, da se lahko izbruh postopoma umiri šele s stopnjo kužnosti pod vrednostjo ena.

  V Nemčiji so v zadnjih dneh začeli rahljati ukrepe, nove številke pa niso spodbudne. Pri inštitutu pa opozarjajo, da zadnji razvoj še ne pomeni, da obstaja splošna nevarnost večanja števila okuženih, saj lahko stopnja kužnosti statistično variira od dneva do dneva. Bodo pa v prihodnjih dneh še bolj pozorno opazovali razvoj razmer.

  V Nemčiji so doslej potrdili okoli 169.300 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 7395 ljudi, piše na spletni strani RKI. (Vir: STA)

  Preveri več
 • 11:27 10.05.2020

  Neučinkoviti zdravili

  Strokovnjaki od izbruha pandemije novega koronavirusa iščejo zdravilo za covid-19 in večkrat so se pojavile potencialne eksperimentalne terapije. Med drugim se je veliko govorilo o zdravilih za malarijo in aids. Nedavno objavljeni študiji v znanstveni reviji New England Journal of Medicine pa zavračata učinkovitost teh zdravil za covid-19.

  Newyorški zdravnik Joshua Geleris je skupaj z ekipo preučeval učinkovitost zdravila za malarijo hidroksiklorokin pri 1367 bolnikih, ki so jih sprejeli na zdravljenje zaradi covida-19.

  V študiji je 58,9 odstotka bolnikov prejelo hidroksiklorokin. Od vseh bolnikov so jih morali 25,1 odstotka intubirati ali pa so umrli. Ugotovili so, da ni bilo razlike glede intubacije ali smrtnosti med bolniki, ki so prejemali hidroksiklorokin in tistimi, ki ga niso.

  Zunaj kliničnih študij tako zdravila za malarijo po presoji newyorške ekipe ne bi smeli uporabljati pri bolnikih s covidom-19. Podobne ugotovitve so podale že nekatere druge študije.

  V drugi študiji pa so strokovnjaki zbrani okoli pekinškega zdravnika Bin Caoa opozorili, da tudi zdravilo za aids lopinavir-ritonavir ni učinkovito v boju proti covidu-19.

  V študiji so obravnavali 199 bolnikov s covidom-19, od tega so jih 99 zdravili z lopinavirom-ritonavirom. Smrtnost je bila pri obeh skupinah približno enaka in statistično niso opazili relevantne razlike. Med tistimi, ki so prejemali zdravilo za aids, jih je umrlo 19,2 odstotka, v drugi skupini pa jih je umrla četrtina.

  Čas do ozdravitve se je pri bolnikih, ki so prejemali zdravilo za aids, skrajšal za en dan. Pri hospitaliziranih bolnikih s težko obliko covida-19 ni bilo nobene prednosti, če so se zdravili z lopinavirom-ritonavirom, so zapisali strokovnjaki. (Vir:STA)

  Preveri več
 • 11:25 10.05.2020

  VB s sistemom opozarjanja

  Britanska vlada naj bi za boljše sledenje okužbam z novim koronavirusom v Angliji uvedla sistem opozarjanja za covid-19. Zagon sistema, podobnega tistemu za opozarjanje na nevarnost terorističnih napadov, naj bi v drevišnjem televizijskem nagovoru Britancem napovedal britanski premier Boris Johnson, poroča britanski BBC.

  Grožnjo okužbe z novim koronavirusom na posameznih območjih naj bi po novem sistemu označevali s stopnjami od ena do pet, raven opozorila pa bodo prilagajali glede na aktualne podatke. Prva stopnja opozorila bo označena z zeleno barvo, najvišja peta pa z rdečo. Za zdaj naj bi ta sistem uvedli le v Angliji.

  Johnson bo po napovedih drevi sodržavljane tudi seznanil z učinkom ukrepov za zajezitev pandemije covida-19. Predvidoma pa ne bo razkril, kdaj bodo na Otoku razrahljali ukrepe, ki veljajo od 23. marca.

  Sporočil naj bi tudi nov slogan boja proti pandemiji: Ostani pozoren, nadziraj virus, reši življenja. Slogan, ki so ga danes objavili britanski mediji, je na Otoku že sprožil polemike, saj številni menijo, da ni dovolj jasen. Škotska premierka Nicola Sturgeon je tako napovedala, da tega slogana ne bo uporabljala. (Vir: STA)

  Preveri več
 • 10:31 10.05.2020

  Odprtje vrtcev v Izraelu

  Izraelski otroci gredo lahko od danes po skoraj dveh mesecih znova v vrtce in jasli. Številni starši sicer zaradi strahu pred okužbo svojih malčkov ne želijo dati v vzgojnovarstvene ustanove, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

  V izraelskih vrtcih in jaslih sicer od danes, ko se je v državi začel nov delovni teden, veljajo tudi precej strožja pravila glede higiene kot doslej, s čimer naj bi zmanjšali možnost širjenja novega koronavirusa.

  V Izraelu so pred tednom dni začeli postopno odpirati šole, sprostili so tudi stroge omejitve gibanja. Še vedno pa je obvezna uporaba zaščitne maske.

  Od 31. maja bo znova dovoljeno zbiranje do sto ljudi, s 14. junijem pa naj bi odpravili prepoved zbiranja. Premier Benjamin Netanjahu je kot pogoj za odpravo vseh omejitev postavil, da število novih okužb z novim koronavirusom dnevno sme več preseči številke sto.

  Po podatkih izraelskega ministrstva za zdravje so v državi z devetimi milijoni prebivalcev doslej potrdili 16.454 okužb z novim koronavirusom, od tega je 11.376 ljudi ozdravelo. Za covidom-19 je umrlo 247 ljudi. (Vir: STA)

  Preveri več
 • 09:11 10.05.2020

  Wuhan: prva okužba po mesecu

  Tako kot v Južni Koreji so tudi na Kitajskem zabeležili največ primerov novih okužb v zadnjih dveh tednih. V soboto so tako vknjižili 14 okužb, kar je največ po 28. aprilu. 

  Prvič po mesecu dni so okužbo potrdili tudi pri osebi iz Wuhana, od ker naj bi se virus pred meseci razširil. 11 okuženih je bilo v stiku z žensko, pri kateri je bil pozitiven test, opravljen 7. maja.
   

  Preveri več
 • 08:26 10.05.2020

  Porast okužb v J. Koreji

  V Južni Koreji so v soboto potrdili 34 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največji porast v zadnjih štirih tednih, poročajo tuje tiskovne agencije. Južnokorejski predsednik Moon Jae-in je sodržavljane zato pozval, naj bodo še naprej previdni. "Ni končano, dokler ni končano," je poudaril.

  V govoru ob tretji obletnici inavguracije je Moon obenem skušal pomiriti ljudi in poudaril, da ni razloga, da bi jih strah ohromil.

  Južnokorejske oblasti skrbi vrsta nedavnih okužb, povezanih z obiskom okuženega 29-letnega moškega v barih in nočnih klubih v Seulu. Da je moški okužen, je test pokazal šele po njegovem obisku nočnih lokalov v seulski četrti Itaewon, znani po nočnem življenju. Do petka so potrdili 15 primerov okužbe z novim koronavirusom, povezanih s tem moškim, v soboto pa še 14.

  Zdravstvene oblasti so posvarile pred naraščanjem števila okužb. Nočne lokale, v katerih je bil okuženi moški, naj bi namreč po ocenah obiskalo okoli 7200 ljudi.

  "Nepazljivost lahko povzroči eksplozijo okužb," je poudaril župan Seula Park Won-soon. Zato je v soboto ukazal začasno zapreti vse nočne klube, bare in druge lokale v prestolnici. Ob tem je pozval vse, ki so bili na krajih, kjer se je zadrževal okuženi moški, naj se sami javijo pristojnim oblastem.

  Južna Koreja je bila ob začetku izbruha novega koronavirusa ena najhuje prizadetih držav poleg Kitajske, kjer se je virus začel širiti. V državi sicer niso nikoli uvedli karantene, so se pa prebivalci držali pravil družbene razdalje. Nadzor nad izbruhom koronavirusa so prevzeli z obsežnim testiranjem, sledenjem in zdravljenjem. Južnokorejski model soočenja z izbruhom je bil zgled tudi za druge države.

  V 51-milijonski državi je novi koronavirus zahteval nekaj več kot 250 življenj, število novih okužb pa se je v zadnjem času zmanjšalo na skoraj nič. Doslej so skupaj potrdili 10.874 primerov okužbe. (STA)

  Preveri več

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin