SiolNET. Novice Slovenija
5,40

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Pahor: Ali sploh je taka država? Je. Ta država je Slovenija.

5,40

termometer

"Obstaja država, ki je na vsem svetu najboljša za otroke. In kot prva na svetu izbrana za zeleno državo. Ali res sploh je taka država? Je, in to sploh še ni vse," je v novoletni poslanici povedal predsednik države Borut Pahor.

[video: 67169 / ]

"Skupina njenih znanstvenikov je prva v raziskovanju virusa zika. Ta država ima najboljši program za zdravje zob v šolah na svetu. V športu ima največ svetovnih in olimpijskih prvakov na število prebivalcev. Ima najboljšo vrhunsko kuharico na svetu. Ima absolutnega zmagovalca znanstvene olimpijade. Najboljši dekliški zbor v Evropi. V tej državi opravijo največ presaditev srca na milijon prebivalcev. V zadnjih petih letih je zmanjšala stopnjo brezposelnosti mladih več kot za polovico," je izpostavil Pahor.

"Ni vse samo dobro. Toda dobro je začelo končno spet zmagovati."

"Ali res sploh je taka država? Je. Ta država je Slovenija. Naša domovina. Seveda ni vse samo dobro. Toda dobro je začelo končno spet zmagovati. Seveda ne smemo niti za hip spregledati številnih stisk in težav naših ljudi. Toda da jih bomo rešili, potrebujemo spodbudo. Navdih. Samozavest, da skupaj zmoremo. Optimizem. Ponos," je nadaljeval. 

Kot je dejal, imamo razloge, da smo drug na drugega in na svojo domovino tudi ponosni. "Vsem nam želim, da bi v prihodnjem letu storili nekaj takšnega, na kar bi bili ponosni. Srečno, Slovenija. Aja, pa še najlepša je," je sklenil.

Komentarji

12

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • marjonka / 31.12.2017. ob 21:50 +5 - 2

  Borut ali ti to resno, pa saj nismo stari pet let...

  +5 - 2
 • nevem / 01.01.2018. ob 09:04 +2 - 2

  Poglej si brezdomce in reveže vsaj po ljubljanskih ulica, pojdi malo peš, ne samo z službenim avtomobilom.

  +2 - 2
 • norimax / 01.01.2018. ob 10:19 +2 - 2

  Prelepo, da bi bilo res; pa srečno v Novem letu, g.predsednik!

  +2 - 2
delitve: 99
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin