Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
3. 3. 2016,
7.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

vreme sneg burja

Četrtek, 3. 3. 2016, 7.24

7 let, 12 mesecev

Padavine bodo do jutri ponehale, ponekod pa lahko zapade do 40 centimetrov snega

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Danes popoldne bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se lahko v notranjosti države ob močnejših padavinah spusti do nižin. Ponoči bodo padavine od severozahoda slabele.

Ponekod po Sloveniji, predvsem v višje ležečih krajih, sneži. Sneg se že oprijema vozišč, tudi vidljivost je slabša. Na cestah so posipne in plužne skupine. V višjih legah južne Slovenije bo nad okoli 500 m do jutri zjutraj občasno še obilno snežilo. V severozahodni in jugovzhodni Sloveniji nad 600 oziroma 500 metri nadmorske višine v 24 urah zapadlo do 40 centimetrov snega, v osrednji in severovzhodni Sloveniji pa do 25 centimetrov.

V gorah je nevarnost snežnih plazov četrte stopnje.

Zimske razmere na cestah: - cesta čez prelaz Vršič je zaprta, obstaja nevarnost snežnih plazov, - čez prelaze Korensko Sedlo, Jezersko in Ljubelj ter na cestah Gornji Grad - Črnivec in Podlom - Kranjski Rak - Luče so obvezne verige, - na cestah Col - Črni Vrh - Godovič in Godovič - Idrija velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike, - za tovorna vozila nad 7,5 tone je na mejnem prehodu Babno Polje zaradi zimskih razmer na hrvaški strani prepoved prometa.

Burja na Primorskem bo predvsem v Vipavski dolini v najmočnejših sunkih sredi dneva in popoldne lahko dosegala hitrost do okoli 100 kilometrov na uro. Popoldne bo po napovedih agencije za okolje burja ponehala.

- na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med CP Nanos in priključkom Selo je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, - na regionalni cesti Vipava - Ajdovščina je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Zaradi burje je na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Na cesti Ajdovščina - Selo je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

V petek se bo zjasnilo Temperature bodo danes od 0 do 4, po nižinah Primorske okoli 8 stopinj Celzija.

Ponoči bodo padavine od severozahoda slabele. Jutri zjutraj se bodo predvsem v vzhodni Sloveniji še pojavljale padavine. Veter severnih smeri bo oslabel. Dopoldne se bo od zahoda začelo postopno jasniti.

Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine od severozahoda slabele.

Jutri zjutraj bodo padavine ponehale tudi v jugovzhodni Sloveniji. Veter severnih smeri bo oslabel. Od zahoda se bo začelo postopno jasniti.

Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v Alpskih dolinah okoli -4, ob morju do 5, najvišje dnevne od 6 do 9, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V nedeljo pretežno oblačno V soboto bo dež že dopoldne zajel zahodno polovico Slovenije, popoldne pa se bo širil proti vzhodu. V Gornjesavski dolini bo snežilo. Meja sneženja bo na okoli tisoč metrov nad morjem. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri, ob morju jugo.

V nedeljo bo v vzhodnih krajih delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo.

Ne spreglejte