SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osnovnošolci in dijaki so se odpravili na pohod ob žici

0

termometer

Pot ob žici 2016
Foto: Bojan Puhek

Potem ko so včeraj otroci ljubljanskih vrtcev odprli jubilejni 60. pohod Pot ob žici, so se danes nanj odpravili osnovnošolci in dijaki. Preden so se podali na pot, jih je pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Tridnevni dogodek bodo jutri sklenili ljubitelji pohodništva in tekači teka trojk.

 

Pohod Pot ob žici vsako leto poteka v četrtek, petek in soboto pred 9. majem, ko v Ljubljani, mestu heroj, praznujejo mestni praznik, Evropa pa zaznamuje konec druge svetovne vojne.

Največ pohodnikov sicer v Ljubljani pričakujejo jutri, ko bodo lahko udeleženci izbrali traso v dolžini od treh do 35 kilometrov. Isti dan se bodo na pot podali tudi tekači teka trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji, na trikilometrski preizkušnji pa se jim bodo pridružili osnovnošolci in dijaki.

[video: 58275 / ]

Na Mestni občini Ljubljana so ob okroglem jubileju pohoda zapisali, da je ta že od samega začetka povezan z ohranjanjem spomina na zgodovino Ljubljane, hkrati pa je eden od pomembnih gradnikov identitete mesta.

Pohod je za letošnjo zeleno prestolnico Evrope poseben tudi zato, ker ga je ministrstvo za kulturo v torek vpisalo v register žive kulturne dediščine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin