Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
19.06

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

razgledni stolp Rogaška Slatina

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 19.06

5 let, 9 mesecev

Ogromnega stolpa v Rogaški Slatini za zdaj ne bo, bodo pa manjši stolp zgradili v Podčetrtku #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Občina Rogaška Slatina je načrte za kar 106 metrov visok razgledni stolp Kristal zamrznila.

V zadnjih letih se je izkazalo, da se velikopotezni načrti za turistični razvoj manjših krajev obrestujejo, saj so občine, ki se lahko pohvalijo s kakšno posebnostjo, danes turistično precej bolj zanimive od preostalih. Zelo priljubljena je fontana piv v Žalcu, prav tako razgledni stolp Vinarium v Lendavi.

Velike načrte so imeli tudi v Rogaški Slatini, kjer so želeli postaviti 106 metrov visok razgledni stolp Kristal, vendar je občina projekt zamrznila zaradi varuhov dediščine in nasprotovanja nekaterih domačinov.

Marjan Šarec
Novice Osnutek koalicijske pogodbe: ukinitev državnega sveta in skrajševanje čakalnih vrst

Razgledni stolp, ki bi ga zgradili na mestu stare glasbene šole, naj bi bil nesprejemljiv dodatek pogledu iz parka, na drugi strani pa bi obiskovalcem ponudil razgled na celotno mesto. Del domačinov pa stolpu, ki bi s 106 metri postal najvišja stavba v Sloveniji, nasprotuje tudi zato, ker bi turisti imeli pogled na njihova dvorišča.

Župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič pravi, da bodo najprej preučili predloge občanov. Ti so izrazili svoje mnenje o tem, kateri projekt bi po njihovem mnenju sledil ciljem, ki so jih imeli s stolpom.

Stolp bodo gradili v sosednji občini

Turistični potencial pridobitve v obliki razglednega stolpa bodo medtem izkoristili v sosednji občini Podčetrtek. Tam namreč nameravajo na 600 metrih nadmorske višine postaviti 38 metrov visok stolp, s katerega se bo po besedah župana občine Podčetrtek Petra Misije videla vsa Slovenija in pol Hrvaške.

Da se takšni načrti obrestujejo, dokazujejo v Lendavi, kjer stolp Vinarium ruši vse rekorde. Martina Bukovec, koordinatorka marketinških aktivnosti na razglednem stolpu Vinarium, pravi, da so od odprtja leta 2015 našteli že dobrih 240 tisoč obiskovalcev, kar na leto nanese nekoliko manj kot sto tisoč obiskovalcev. To je bistveno več, kot je Lendava prvotno sploh načrtovala.

Razgledni stolp v Podčetrtku bo prve ljubitelje razglednih točk sprejel že jeseni, v Rogaški Slatini pa bomo na visoki Kristal morali še počakati.

 

 

Ne spreglejte