Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2013,
17.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Planet TV

Četrtek, 9. 5. 2013, 17.10

8 let

Odvzeli prostost povzročitelju prometne nesreče, v kateri sta umrli dve dekleti (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljanski policisti so odvzeli prostost 35-letnemu Ljubljančanu, ki je v ponedeljek povzročil prometno nesrečo, v kateri sta umrli dve 19-letni dekleti.

Zaradi sumov storitve kaznivih dejanj ga bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

35-letni Ljubljančan, vinjen in brez vozniškega dovoljenja, je v ponedeljek zvečer na Slovenčevi cesti v Ljubljani na prehodu za pešce trčil v 19-letni peški iz Ljubljane in Izole, ki sta tedaj pravilno prečkali vozišče. Po močnem trčenju sta obležali na pločniku, voznik pa je s kraja odpeljal. Vozilo je parkiral na Vodovodni cesti in se nekaj minut po trčenju vrnil na kraj nesreče po odpadlo registrsko tablico. Pri tem so ga opazili občani in ga zadržali do prihoda policistov.

Dekleti so zaradi hudih poškodb odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je dekle iz Ljubljane umrlo isti dan v zgodnjih jutranjih urah, dekle iz Izole pa nekaj ur pozneje.

Vlada v spremembe zakonodaje o varnosti v cestnem prometu Vlada je ministrstvom za notranje zadeve, za infrastrukturo in za pravosodje naložila, naj takoj pripravijo spremembo zakonov s področja prometne varnosti, s ciljem preprečevati tragične dogodke. Kot je na novinarski konferenci po seji vlade povedala premierka Alenka Bratušek, se takšni dogodki, kot je bila omenjena nesreča, ne smejo dogajati. Zato bo vlada naredila vse, da bo zakonodaja pripravljena takoj; primarno gre za spremembo zakona o varnosti v cestnem prometu. Minister za pravosodje Senko Pličanič pa mora tudi preveriti, ali je bilo v postopkih v omenjenem primeru karkoli narobe, je dodala.

Ob tem je Bratuškova dejala, da se zaveda, da nova zakonodaja ne bo pomagala družinam umrlih deklet, da pa "mora delovati" za naprej. Premierka je sicer dodala, da ji je težko, ko govori o tem, saj ima tudi sama 19-letno hčer.

Skoraj istočasno pa so člani odbora DZ za notranje zadeve na seji sprejeli sklep, da predlagajo ministrstvu za notranje zadeve, da pripravi analizo varnosti v cestnem prometu, oceni zakonodajo na tem področju in po potrebi predlaga spremembo.

Ne spreglejte