SiolNET. Novice Slovenija
0,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odpoklic sadnih mueslijev Vila Natura in konopljinega olja Hanf & Natur Bio

0,64

termometer

trgovina, trgovske police
Foto: Ana Kovač

Proizvajalec Marko Slavič, Vila Natura, je iz prodaje odpoklical sadne mueslije Vila Natura 500 gramov. V njih je presežena vrednosti ohratoksina A. Iz prodaje so odpoklicali tudi olje iz semen jedilne konoplje Hanf & Natur Bio nemškega proizvajalca Hanf & Natur Ralf Buck.

Sadne kosmiče Bio Zone 500 gramov, katerih proizvajalec je Marko Slavič, je iz prodaje odpoklicalo tudi podjetje Mercator. Rok uporabe kosmičev je 8. november 2020. Pakirani so v papirnate vrečke, pakiranje pa vsebuje 500 gramov izdelka, piše STA.

Proizvajalec kupce prosi, naj izdelek vrnejo na mesto nakupa. Če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo, piše na spletni strani uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Odpoklic konopljinega olja

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pa je iz prodaje odpoklicala olje iz semen jedilne konoplje Hanf & Natur Bio nemškega proizvajalca Hanf & Natur Ralf Buck. V Sloveniji izdelek distribuira Verasio, d. o. o. Za konopljino olje sumijo, da vsebuje preseženo mejno vrednost policikličnih aromatskih ogljikovodikov.

Izdelek je pakiran v steklenice, ki vsebujejo 250 mililitrov olja. Roka uporabe za odpoklicano olje sta 31. oktober in 31. december.

Na upravi uživanje konopljinega olja odsvetujejo. Kupce prosijo, naj izdelek vrnejo na mesto nakupa.

O odpoklicu je bila uprava obveščena prek evropskega sistema obveščanja, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin