SiolNET. Novice Slovenija
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odločitev za uvedbo sodne preiskave v zadevi Šiško v prihodnjih dneh #video

0,43

termometer

Preiskovalna sodnica mariborskega okrožnega sodišča je v preučevanju zahteve tožilstva za uvedbo sodne preiskave v torek zaslišala vodjo samooklicane Štajerske varde Andreja Šiška, danes pa še soobtoženega Mateja Lesjaka, je za STA povedal Šiškov zagovornik Viktor Osim. Sodnica naj bi odločitev glede tega sprejela v prihodnjih dneh.

Predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija in kandidat na zadnjih predsedniških volitvah Šiško je osumljen kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora. Po ugotovitvah kriminalistov je iz objav z zborovanja Štajerske varde na začetku meseca v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države.

Podkupnina Novice Rektor univerze: Pritiskajo, naj spornih izplačil na fakulteti ne razčiščujemo #video

Šiško poudaril, da niso imeli pravega orožja

Soobtoženega Lesjaka tožilstvo bremeni pomoči pri ščuvanju k nasilni spremembi ustavne ureditve, saj naj bi bil novačil nekaj posameznikov, ki so se udeležili postroja Štajerske varde. On naj bi bil tudi tisti, ki je shod posnel in poskrbel, da so posnetki prišli v javnost.

Šiško je v priporu od 12. septembra, dan pred tem pa je v izjavi za medije v Mariboru povedal, da je šlo pri spornem postroju le za provokacijo. Poudaril je, da na postroju, katerega posnetki so se pojavili na družbenih omrežjih, niso imeli pravega orožja, temveč le airsoft replike.

Kot je poročal časnik Večer, ki se sklicuje na neuradne navedbe, je Šiško tudi v torek pred preiskovalno sodnico ponovil, da je šlo zgolj za provokacijo, s katero je želel pokazati, kako delujejo politika, mediji in varnostno-obveščevalni sistem v Sloveniji.

Madžarska Novice Madžarska pridobiva podporo, sankcije proti Budimpešti malo verjetne Žiga Čebulj Posel danes Pahorjev pomiloščenec Bajrović prevetril vrh trgovske verige Plačevanje položnic Posel danes Kako redno Slovenci plačujejo položnice?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin