SiolNET. Novice Slovenija
1,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Višji limit pri brezstičnem plačevanju: brez PIN-kode kmalu do 25 evrov

1,50

termometer

Brezstična kartica, plačevanje
Če je mogoče danes na ta način plačati le zneske do 15 evrov, bo po 18. oktobru mogoče plačati zneske do 25 evrov. Foto: Reuters

Z 18. oktobrom 2019 se bo spremenila zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, sporoča Združenje bank Slovenije (ZBS). Če je mogoče danes na ta način plačati le zneske do 15 evrov, bo po 18. oktobru mogoče plačati zneske do 25 evrov.

Za plačilo do vključno 24,99 evra na POS-terminalu na prodajnem mestu tako ne bo več potreben vnos PIN-številke, ki pa bo še vedno potreben za potrjevanje plačil nad tem zneskom.

Banke zaradi varnosti kljub temu določile dodatni limit

"Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic so banke in hranilnice že ob prvi uvedbi brezstičnih kartic postavile dodaten limit za vse kartice, ki omogočajo brezstično plačevanje. Ta je odvisen od posamezne banke oz. hranilnice in določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa PIN-številke," so zapisali na straneh ZBS.

Ko bodo potrošniki dosegli skupni znesek zaporednih brezstičnih plačil brez PIN-a, ki je pri njihovi banki ali hranilnici določen kot limit, bodo morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 25 evrov na prodajnih mestih na POS-terminalu vpisati PIN-številko kartice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin