Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 1. 2021,
18.47

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

2

Natisni članek

testiranje COVID-19

Nedelja, 3. 1. 2021, 18.47

3 leta, 3 mesece

Od ponedeljka hitro testiranje tudi v zdravstvenih domovih po državi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

2

Množično testiranje. Test. Hitri test. Covid-19. Koronavirus. | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

S ponedeljkom bo hitro testiranje na okužbo s koronavirusom mogoče tudi v zdravstvenih domovih po vseh Sloveniji. Po zagotovilih državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Marija Magajne so zdravstveni domovi prejeli dovolj testov, kje bo testiranje potekalo, pa je odvisno o dogovora med posameznimi zdravstvenimi domovi in lokalnimi skupnostmi.

V Zdravstvenem domu Ljubljana bodo prostovoljno presejalno testiranje na novi koronavirus s hitrimi antigenskimi testi za prebivalce Mestne občine Ljubljana izvajali v Športni dvorani Kodeljevo. Kot so sporočili, bo testiranje za začetek mogoče v ponedeljek med 11. in 15. uro, sprejem bo mogoč do 14. ure.

Novo mesto, Velenje, Domžale ... 

V Novem mestu bodo testiranje za začetek izvajali v ponedeljek, v sredo in petek v avli Kulturnega centra Janeza Trdine, v Velenju pa na parkirišču nujne medicinske pomoči pred Zdravstvenim domom Velenje. Zdravstveni dom Domžale brezplačno hitro testiranje organizira na več lokacijah, v Domžalah v športnem parku, v Mengšu, Lukovici in Moravčah pa v kulturnih domovih.

Mejni prehod Gruškovje, 22.7.2019
Novice Koliko okuženih so odkrili na mejnih prehodih

Na Notranjskem bodo hitra testiranja izvajali v Cerknici, Sežani, Postojni in Ilirski Bistrici. V Sežani od ponedeljka naprej na posebni točki za covid-19 pred zdravstvenim domom. V Cerknici bodo testiranja začeli izvajati v sredo, in sicer po sistemu drive-in na posebni točki za covid-19 pred zdravstvenim domom.

Za posameznike, ki nimajo simptomov okužbe

Za hitro testiranje naročanje ne bo potrebno, namenjeno pa je posameznikov, ki nimajo simptomov okužbe. Za tiste s simptomi pa še vedno velja, da pokličejo osebnega zdravnika in opravijo odvzem brisa za PCR-test, je pojasnila državna sekretarka.

kri, darovanje
Novice Ste preboleli koronavirus? Darujte plazmo.

Sicer pa hitri testi pokažejo rezultat tistega trenutka, ko je odvzet bris, zato morajo tudi tisti z negativnim izvidom še vedno upoštevati vse ukrepe, je še poudarila. Pojasnila je še, da se je v hitrih testiranjih v zadnjih dneh leta izkazalo, da je bilo pozitivnih približno en odstotek ljudi.

Testiranje učiteljev

V zdravstvenih domovih bodo od ponedeljka testirali tudi učitelje, ki delajo v šolah za otroke s posebnimi potrebami. Te šole se prihodnje dni odpirajo. "Ko bo sprejeta odločitev, da se odprejo tudi preostale šole, pa bodo taka testiranja v zdravstvenih domovih izvajali tudi za preostale zaposlene v vzgoji in izobraževanju," je dodala.

Izrael, cepljenje
Novice Osupljiv dosežek države, ki je daleč pred vsemi
Miha Mazzini
Mnenja Miha Mazzini: Se bomo prej cepili ali pocepali?
letalo letališče Brnik Frankfurt
Novice Od sobote na brniškem letališču in nekaterih prehodih s Hrvaško testiranje s hitrimi testi
Ne spreglejte