SiolNET. Novice Slovenija
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od ministra pričakujejo, da bo odpravil pravilnik o kompetencah

0,18

termometer

Konrad Kuštrin, sindikat
Foto: STA

V Koordinaciji zdravniških organizacij pričakujejo, da bo minister za zdravje Aleš Šabeder nemudoma odpravil pravilnik o kompetencah v zdravstveni negi. "Če minister tega ne bo naredil, je to razlog, da zahtevamo njegov odstop," je povedal predsednik zdravniškega sindikata Fidesa Konrad Kuštrin po redni seji koordinacije.

Kuštrin je poudaril, da ta pravilnik uničuje poklic srednje medicinske sestre. "Pravilnik je srednje medicinske sestre spravil na raven bolničark," je poudaril. To po njegovi oceni povzroča ogromne težave. "Nekateri imajo navodila, naj delajo po starem," je še pojasnil. Tudi v šempetrski bolnišnici so se dogovorili, da bodo delo opravljali po starem, je spomnil Kuštrin.

Zdravstvena nega je po njegovi oceni ključna za uspešno zdravljenje bolnikov. "Slaba zdravstvena nega lahko poruši ves trud, ki ga zdravniki vložimo v zdravljenje bolnika," je še dodal.

"Sedanje stanje ob veljavnem pravilniku vodi v kaos in onemogoča organizacijo dela, kakršna je bila pred sprejetjem pravilnika. Skrbi nas, da je s tem lahko ogrožena tudi varnost bolnikov," je poudarila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek-Travnik. V koordinaciji sicer poudarjajo, da pri pripravi dokumenta zdravniki niso sodelovali.

Predsednik strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Igor Dovnik pa je še dodal, da upa, da minister ne bo odstopil. "Ker potem bo prišel naslednji, ki se bo spet šest mesecev samo seznanjal," je dejal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin