Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2020,
18.50

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

8

Natisni članek

eksplozija bomba

Petek, 21. 2. 2020, 18.50

4 leta, 1 mesec

Eksplozija bombe: nevednost, ki jo je sin drago plačal #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

8

Po eksploziji bombe, ki je odjeknila v romskem naselju Žabjak pri Novem mestu in v kateri sta se hudo poškodovala oče in 14-letni sin, ta je med razstavljanjem bombe izgubil pet prstov, oče zdaj trdi, da nista vedela, da gre za eksplozivno sredstvo. 

Roman Novak
Novice Poškodovani v eksploziji trdi, da je šlo za nesrečo

Štiri bombe naj bi družina prejela od domačina, a ta to zanika. Sam trdi, da družini vedno le pomaga. Poškodovani oče naj ne bi vedel, da gre za bombo, saj je v tem primeru nikakor ne bi približal svojemu sinu. Ta bo zdaj posledice čutil vse življenje, močno je opečen, poleg odtrganih prstov pa ima opečene tudi dihala in oči.

Ni prepoznal rdeče bombe

Kot je pojasnil oče Roman Novak, je bil on tisti, ki je držal škatlo z bombo. "Ko je dal roke v škatlo, je počilo. Videl sem, da ima otrok odsekane prste. Sledil je šok, nisem mogel verjeti, kaj se je zgodilo v tistem trenutku," je povedal za oddajo Planet 18 in dodal, da zaradi dogodka po cele noči ne spi. 

Prizadeti oče pravi, da italijanske rdeče bombe, tako imenovane paradajzarice, ni prepoznal, sicer bi ravnal drugače. Trdi, da ni imela varovalke, sicer bi to videl. Sam je lažje poškodovan.

Po navedbah hčerke Gračanke Mlakar si je oče poškodoval ušesni bobenček. "Zdravnik je rekel, da ima srečo, da je ostal živ. Lahko bi mu razneslo možgane," je še dejala. Romska družina je znana po tem, da je zgledna in da ne povzroča težav. Ukvarjajo se z odpadnim železjem, njihovi otroci se šolajo. Zdaj pa jim grozi zapor.  

Ante Vukušić
Sportal Eksplozija, kakršne Slovenija ne pomni #video

Grozi jima do deset let zaporne kazni

Kot je pred dnevi pojasnil France Božičnik, vodja sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, kriminalistična preiskava poteka v smeri preiskovanja kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem ali razstrelivom, za kar je po kazenskem zakoniku predpisana kazen zapora do petih let. "Prav tako pa preiskujemo kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, za kar je po kazenskem zakoniku zagrožena kazen do desetih let," je še povedal Božičnik. 

Družina s prstom kaže na domačina, ki ni romskega rodu. Od njega že dalj časa prejemajo železo. Sam ne želi razkriti svoje identitete, pravi pa, da bomb gotovo niso prejeli od njega, ker je družina poštena in ji rad pomaga. Poškodovanega očeta naj bi naslednji dan, ko je izvedel za nesrečo, tudi poklical v bolnišnico.

slovenska policija
Novice Oče in sin razstavljala ročni bombi, sinu so amputirali prste #video
Ne spreglejte