Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
9.59

Osveženo pred

7 ur, 12 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Nova Gorica sodišče prostitucija

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 9.59

7 ur, 12 minut

Obtožena 63-letnica zanikala krivdo za organizacijo prostitucije v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Okrožno sodišče Ljubljana | Italijanski in slovenski policisti so na primer lani poleti naleteli naključno. Medtem ko so preiskovali ulični rop, so prišli tudi na sled trgovini z ljudmi in 63-letni Kitajki, ki naj bi se v v italijanski Brescii in Novi Gorici ukvarjala z organizirano prostitucijo. | Foto STA

Italijanski in slovenski policisti so na primer lani poleti naleteli naključno. Medtem ko so preiskovali ulični rop, so prišli tudi na sled trgovini z ljudmi in 63-letni Kitajki, ki naj bi se v v italijanski Brescii in Novi Gorici ukvarjala z organizirano prostitucijo.

Foto: STA

Državljanka Kitajske, obtožena kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, je v četrtek na novogoriškem sodišču zanikala krivdo. Tožilstvo ji očita, da je organizirala prostitucijo več žensk azijskega porekla, jih je v svojem stanovanju v Novi Gorici nadzirala z videonadzorom in jim jemala del zaslužka od prostitucije. 

Tožilstvo 63-letni Kitajki v obtožnici očita, da je imela med lanskim avgustom in septembrom v bloku v Novi Gorici nastanjenih najmanj osem žensk azijskega porekla, nekatere niti niso imele dovoljenja za bivanje v EU. Dekleta so morala izvajati spolne storitve, medtem ko je 63-letnica določala cene in jim zagotavljala stranke. Dekleta je obveščala o prihodih strank, prevzeto plačilo pa so morala hraniti v posebni omari in ga nato izročati obdolženi, obtožnico povzema časnik Dnevnik.

V stanovanje je nastavila kamere

"Dekletom je od izkupička dajala zgolj manjše zneske, v prostorih jih je nadzirala z videonadzorom. Enak postopek se je odvijal tudi v masažnem salonu v italijanski Brescii. Žrtvam je odvzela avtonomijo pri prostituiranju, saj so morale biti vedno na razpolago za spolne storitve, na izbiro strank pa niso imele vpliva," je tožilka povzela v obtožnici.

63-letnica, ki je na sodišče prišla iz ženskega zapora na Igu, je očitke iz obtožnice zanikala, priznala je le, da je odgovarjala na telefonske klice, poročajo Primorske novice. "Nobenih deklet nisem jaz pripeljala, nisem bila vpeta v prostitucijo," njene besede povzema Dnevnik.

Zagovornica obtožene je prepričana, da vsa preiskovalna dejanja niso bila izpeljana po slovenski zakonodaji in niso bila opravljena v skladu z zakonom o kazenskem postopku, zato je že predlagala, da se iz sodnega spisa izločijo določeni zapisniki o hišni in osebni preiskavi v Italiji ter zapisnik o preiskavi stanovanja v Novi Gorici, kjer so dekleta prebivala, še poroča Dnevnik.

Policisti so primer odkrili po naključju

Italijanski in slovenski policisti so na primer lani poleti naleteli naključno. Medtem ko so preiskovali ulični rop, so prišli tudi na sled trgovini z ljudmi in 63-letni Kitajki, ki naj bi se v italijanski Brescii in Novi Gorici ukvarjala z organizirano prostitucijo.

prostitucija, kajenje
Novice Pravnomočna obtožnica zoper deset ljudi, obtoženih zlorabe prostitucije
Ne spreglejte