SiolNET. Novice Slovenija
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Soseska Novo Brdo: Stanovanjski sklad odstopil od pogodbe z izvajalcem del

Pri gradnji stanovanj, ki jih težko pričakujemo, se zapleta

1,65

termometer

Novo Brdo
Stanovanjski sklad Republike Slovenije je odstopil od pogodbe z družbo Rafael, ki je bila zadolžena za izvedbo gradbenih del pri projektu soseske Novo Brdo v Ljubljani. Foto: MOL

Stanovanjski sklad Republike Slovenije je odstopil od pogodbe z družbo Rafael zaradi njihovih kršitev in neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti, so sporočili s Stanovanjskega sklada. Kot so pojasnili, izvajalec gradbenih del pri projektu soseske Novo Brdo v Ljubljani ni imel namena, da bi dela opravil v razumnem dodatnem roku. Gradbišče je po njihovih besedah že vsaj mesec dni opuščeno, na njem pa se ne izvajajo nobena dela.

"Stanovanjski sklad Republike Slovenije je bil zaradi zaščite svojih interesov prisiljen odstopiti od gradbene pogodbe z družbo Rafael iz Sevnice. Izvajalec, ki smo ga izbrali na javnem razpisu, je grobo kršil in ni izpolnjeval pogodbeno prevzetih obveznosti, zaradi česar je prišlo tudi do popolnega zastoja del pri izvedbi zemeljskih del in varovanja gradbene jame na projektu Novo Brdo E2 in E3 v Ljubljani," je povedal direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije Črtomir Remec.

Stanovanja v Ljubljani in Mariboru Posel danes V Ljubljani in Mariboru bodo zgradili več kot petsto novih stanovanj

Sklad je sprožil postopek za unovčenje bančne garancije

Ob tem je bil stanovanjski sklad primoran sprožiti postopek za unovčenje bančne garancije za dobro izvedbo del. "Sporazumnega dogovora z izvajalcem nismo mogli skleniti. Njihovi predlogi in izsiljevanje so bili nesprejemljivi, saj bi to posledično lahko ogrozilo realizacijo in izvedbo celotnega projekta izgradnje javnih najemnih stanovanj na lokaciji Novo Brdo," je dejal Remec.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije na območju soseske Novo Brdo načrtuje izgradnjo 498 stanovanj. Zaključek del je po javno dostopnih podatkih predviden konec leta 2020. Stanovanjski sklad Republike Slovenije na območju soseske Novo Brdo načrtuje izgradnjo 498 stanovanj. Zaključek del je po javno dostopnih podatkih predviden konec leta 2020. Foto: Stanovanjski sklad Republike Slovenije

Zeleni gaj Ljubljana Novice Sklad stanovalce v Zelenem gaju poziva k dogovoru

Pri tem se je tudi izkazalo, da izvajalec ni imel nobenega namena, da bi dela opravil vsaj v določenem razumnem dodatnem roku, saj je gradbišče že vsaj mesec dni popolnoma opuščeno in se na njem ne izvajajo nobena dela več, so sporočili s Stanovanjskega sklada. 

Zaključek gradnje je predviden v letu 2021, vpliv na zamik gradnje zaradi razdrtja pogodbe s podjetjem Rafael pa je šest do osem mesecev, ocenjujejo v skladu. Predstavniki sklada bodo v naslednjih dneh ocenili škodo, ki jo je posledično utrpel sklad, povračilo škode pa bodo od izvajalca tudi v celoti uveljavljali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin