SiolNET. Novice Slovenija
5,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi podatki razkrivajo: takšno je stanje v Sloveniji

5,35

termometer

Testiranje koronavirus
Foto: STA

V Sloveniji so v nedeljo opravili 593 PCR-testov na novi koronavirus in ob tem potrdili 22 okužb. Delež pozitivnih testov znaša 3,7 odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 4,3 odstotka. Včeraj zaradi koronavirusne bolezni ni umrl nihče. 

Za primerjavo, preteklo nedeljo so potrdili le devet okužb s koronavirusom. Trenutno je v državi po ocenah NIJZ aktivnih 850 okužb, sedemdnevno povprečje okužb pa znaša 67. Medtem se je 14-dnevno povprečje okužb povečalo za eno in znaša 40 okužb. 

V bolnišnicah se zdravi 29 bolnikov, od tega osem na intenzivni negi. Število oseb, ki so izgubile boj s koronavirusom ostaja enako. Od začetka epidemije je v Sloveniji zaradi koronavirusne bolezni umrlo 4.428 ljudi. 

Po podatkih sledilnika, ki jih ta pridobi od NIJZ, so včeraj ob 593 PCR-testih opravili še 7.823 hitrih antigenskih testov. 

Minuli teden je število okužb z novim koronavirusom v Sloveniji znova občutneje naraslo. Potrdili so 474 novih primerov, skoraj sto več kot v tednu pred tem. Število hospitaliziranih s covidom-19 je ostalo na približno enaki ravni, umrla sta dva covidna bolnika.

Presegli smo nov mejnik

Do danes je bilo po podatkih vlade z enim odmerkom cepljenih 51 odstotkov polnoletnih prebivalcev, z dvema pa 45 odstotkov. Med vsemi prebivalci Slovenije pa je po podatkih NIJZ z enim odmerkom cepljenih 43 odstotkov, z dvema pa 37,4 odstotka.

moda, ulična moda, Ljubljana Novice Cepljenje brez naročanja tudi v UKC Ljubljana. Janša: Pohvalno, ampak ...

Dodatna obveznost za ponudnike blaga in storitev

Ponudniki blaga in storitev morajo od danes preverjati izpolnjevanje pogojev PCT za potrošnike pred vstopom v gostinske lokale, igralnice in nastanitvene obrate ter pred uporabo žičniških naprav. Da je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno v omenjenih prostorih, morajo potrošnike obvestiti s pisnim obvestilom na vidnem mestu.

Lokali Novice Od danes morajo izpolnjevanje pogojev PCT preverjati tudi gostinci #video covid potni list Novice Do vzpostavitve mobilne aplikacije ročno preverjanje pogojev PCT

Zdravstveni inšpektorat je v tem mesecu opravil 1.080 nadzorov nad spoštovanjem karantene, pri čemer je 45 postopkov še v teku, pri preostalih pa neskladnosti niso ugotovili, so za STA pojasnili na inšpektoratu. Sicer pa je ministrstvo za zdravje od začetka julija izdalo 387 odločb o karanteni, 9.570 ljudi pa je izpolnilo izjavo o karanteni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin