Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2023,
14.23

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

kriminalist direktor uprava policija

Torek, 18. 7. 2023, 14.23

9 mesecev, 3 tedne

Novi direktor uprave kriminalistične policije je Damjan Petrič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Damjan Petrič | Damjan Petrič je bil med osamosvojitveno vojno vodja skupine v posebni policijski enoti PU Ljubljana in ima status vojnega veterana. | Foto STA

Damjan Petrič je bil med osamosvojitveno vojno vodja skupine v posebni policijski enoti PU Ljubljana in ima status vojnega veterana.

Foto: STA

V. d. generalnega direktorja policije Senad Jušić je z današnjim dnem na mesto direktorja uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi (GPU) imenoval Damjana Petriča, ki je pred tem od marca 2022 začasno vodil Policijsko upravo (PU) Ljubljana. PU Ljubljana bo zato začasno vodil pomočnik direktorja PU Ljubljana Mirko Nunić.

Petrič, rojen leta 1969, se je po takratni kadetski šoli za miličnike leta 1988 zaposlil na Policijski postaji (PP) Ljubljana Šiška, kjer je opravljal naloge policista in policista kriminalista vse do leta 1997, ko se je vpisal na redni študij varstvoslovja Visoke policijsko-varnostne šole. Leta 2000 je postal pomočnik komandirja na Policijski postaji Kamnik in leta 2002 še na Policijski postaji Domžale, so sporočili z GPU.

Leta 2014 je bil imenovan za vodjo sektorja kriminalistične policije

Leta 2005 se je Petrič zaposlil na delovnem mestu policijskega inšpektorja v službi direktorja in nato kriminalističnega inšpektorja v sektorju kriminalistične policije na PU Ljubljana, kjer je leto kasneje postal vodja skupine za premoženjsko kriminaliteto. Leta 2008 je napredoval v višjega kriminalističnega inšpektorja na oddelku za splošno kriminaliteto na PU Ljubljana. Od leta 2009 je opravljal naloge pomočnika vodje sektorja kriminalistične policije, leta 2014 pa je bil imenovan za vodjo sektorja kriminalistične policije na PU Ljubljana. Leta 2012 je na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici pridobil naziv magister prava.

Med osamosvojitveno vojno je bil vodja skupine v posebni policijski enoti PU Ljubljana in ima status vojnega veterana. Je tudi prejemnik številnih priznanj policije, med njimi bronastega znaka, srebrnega ščita, medalje za požrtvovalnost, zlatega ščita in velikega bronastega ščita z bronasto zvezdo.

Policija
Novice Slovenski policisti zaradi metanja vrečk s smetmi iz kombija oglobili nemško državljanko
Fotorobot, rop
Novice Policija delila sliko osumljenca, ki je oropal banko v okolici Maribora. Ga prepoznate?
Tilen Šuber
Novice Svojci pogrešajo 21-letnega Tilna iz Kopra. Ste ga videli?
Ne spreglejte