SiolNET. Novice Slovenija
7,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novakova odgovorila na namigovanja o novi stranki

7,61

termometer

Ljudmila Novak |  | Foto: STA
Foto: STA

Evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak trdi, da svoje stranke ne ustanavlja, ker je preveč garala za ohranitev krščanske demokracije v Sloveniji. Jo pa "zelo žalosti, da so številni kristjani del črede, ki naseda takšnim manipulacijam in slepo sledi nekomu, ki ni ne demokrat, ne kristjan in tudi desnica ne, kvečjemu skrajni desničar".

V izjavi za javnost, ki jo je objavila na svoji spletni strani, je zapisala, da so se, odkar je na nekaterih javnomnenjskih anketah na zelo visokem mestu, začeli z njo in njeno domnevno kandidaturo za predsednico države ukvarjati levi, še bolj pa desni oziroma skrajno desničarski mediji, čeprav je večkrat javno povedala, da želi nadaljevati delo v Bruslju. "A to mojo morebitno kandidaturo je seveda treba na desni v kali zatreti, kajti na predsedniško mesto je treba postaviti lutko, ki jo bodo lahko po svoje obračali," je dodala.

Nekdanja predsednica NSi navaja, da so v NSi vsakič, ko se niso upognili destruktivni politiki neke druge desne stranke, doživeli napade in podtikanja o levičarstvu, Murglah in podobnem. "Če pogledam današnjo situacijo napadov name, ti v največji meri prihajajo s tiste 'desnice', ki ima v svojih ministrskih vrstah največ nekdanjih komunistov, da ne omenim še kakšnega drugega seznama," je opozorila Novakova, povzema STA.

Dodala je, da ko posluša kritike na račun "levih" medijev, ki so o njej sicer napisali marsikaj grdega ali lažnega, ugotavlja, da je vsi skupaj niso popljuvali tako kot "uravnoteženi mediji v službi resnice – seveda njihove resnice, ki je polna laži in manipulacij".

Janez Janša Novice Janša direktorja STA Veselinoviča pozval k odstopu

Isto plačo imajo tudi tisti, ki glasujejo s Fideszom, čeprav pripadajo EPP

Od premierja Janeza Janše pričakuje bolj konstruktivno držo, manj spornih tvitov in državotvornost. | Foto: STA, Wikipedia Od premierja Janeza Janše pričakuje bolj konstruktivno držo, manj spornih tvitov in državotvornost. Foto: STA, Wikipedia Odzvala se je na tvit predsednika vlade Janeza Janše, ta je zapisal, da se od evropske poslanke s 15 tisoč evri mesečne plače na račun slovenskih delavcev in upokojencev pričakuje, da bo delala v korist Slovenije in ne zgolj zgage. S tem se je odzval na tvit Novakove, da vojna s Slovensko tiskovno agencijo ni upravičena in da od Janše pričakuje predvsem konstruktivno držo, manj spornih tvitov in državotvornost.

V današnji izjavi za javnost je opozorila, da je bilo višini njene plače v Janševem tvitu dodanih še kar nekaj lažnih tisočakov. Sicer pa so plače evropskih poslancev za vse enake in jih prejmejo tudi tisti, ki glasujejo s Fideszom, čeprav uradno pripadajo EPP, je dodala. "No, ta Orbanova 'iliberalna' demokracija, kot jo sam poimenuje, v resnici pomeni avtokracijo enega človeka, ki vsem soli pamet, išče sebi primerne zaveznike po Evropi, hkrati pa naj bi sprejemal in svojim prijateljem delil evropski denar, ki je prišel od tistih 'grdih' držav, katerih voditelje ponižuje in velikodušno ozmerja," je dodala.

Janez Janša Novice V Evropskem parlamentu so se seznanili z razmerami v Sloveniji

EU upravičeno skrbi

Po njenem mnenju EU in EPP v Bruslju upravičeno skrbi, kaj se dogaja z demokracijo in svobodo medijev v državah z mlado demokracijo.

Ljudmila Novak | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana

"Ko mi neki 'duhovnik' piše, da me bo Bog kaznoval, ker kritiziram predsednika vlade, se sprašujem, kdo je njegov 'bog'. Moj je Bog ljubezni in odpuščanja, resnice in pravice. Ali krščanskemu volivcu zadostuje, da obkroži na volitvah neko stranko samo zato, ker naj bi bila desna? Hkrati pa ljudi nenehno ščuva k delitvam, očitajo pa se ji še mnoge druge nečednosti," je še zapisala.

"Ko se mi očita, da sem slaba kristjanka, ker kritiziram dejanja trenutnega predsednika slovenske vlade, se sprašujem, po kakšnih kriterijih ljudje pridejo do takšne sodbe in sklepov. Laganje, manipulacije, širjenje sovraštva in zla, namerne delitve, diskreditacije pod lažnimi profili in grožnje so manire, ki niso demokratične, še manj pa krščanske. Ko se podpira neko opcijo samo zato, ker je naša, pri tem pa ni pomembno, kaj dela, se sprašujem, ali je to zaradi dolgoletnega utrjevanja 'mantre', da mora desnica držati skupaj, kar v prevodu pomeni, da je treba brezpogojno podpirati Janeza Janšo. Bog ne daj, da bi NSi pomislila in se pridružila kakšni drugi opciji, ker bi jo 'ta prava' desnica uničila," je opozorila.

Žalosti jo tudi to, da je na desnici toliko "pragmatičnosti" – ni pomembno, kaj kdo dela in ali se ob tem ogroža demokratične temelje, pomembno je, da se razdeli veliko denarja, pa čeprav ta denar ni naš in prihaja prav iz Bruslja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin