Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 10. 2024,
9.55

Osveženo pred

9 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Natisni članek

Dragonja Koper policija prašičja kuga prašič

Petek, 4. 10. 2024, 9.55

9 minut

Nova žalostna zgodba reševanja živali: začelo se je srečno, nato pa ... #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,67
Morski prašiček | Premraženega mladička divjega prašiča so rešili koprski policisti.  | Foto PU Koper/Facebook

Premraženega mladička divjega prašiča so rešili koprski policisti.

Foto: PU Koper/Facebook

Koprski policisti so na mejnem prehodu Dragonja pred nekaj dnevi reševali mladiča divjega prašiča, so sporočili na profilu koprske policijske uprave na Facebooku. Žal se zgodba ni končala srečno. Kljub temu da so ga lovci oskrbeli in ga poskušali spustiti nazaj v naravo, je bil ta na žalost tako obnemogel, da so ga morali usmrtiti. Predsednik strunjanskih lovcev je za Primorske novice dejal, da je bil morda bolan ali pa ga je zadel avtomobil.

Policisti na mejnem prehodu Dragonja so naleteli na mladiča divjega prašiča. Ker se je dva dni zadrževal v okolici policijskega poslopja, so ga prijeli, ga v hudem nalivu odnesli pod streho, zavili v odejo in  ga predali predstavniku LD Strunjan.

Rešili so ga v močnem nalivu, ga zavili v odejo in odnesli pod streho.  | Foto: PU Koper/Facebook Rešili so ga v močnem nalivu, ga zavili v odejo in odnesli pod streho. Foto: PU Koper/Facebook

"Ko sva s kolegom prišla na kraj, so ga imeli zavitega na klopi, ena uslužbenka policije ga je celo poskušala hraniti z jogurtom. Ležal je popolnoma nemočen," je za Primorske novice povedal predsednik Lovske družine Strunjan Matjaž Smrkolj.

Smrkolj je povedal, da je prašiček, medtem ko so ga prenašali, imel drisko, zato so takoj vedeli, da z njim nekaj ni v redu. Lovci so ga poskušali oskrbeti in mu pomagati, a ker se mladiček ni premaknil, ni mogel hoditi, so ga skladno s protokolom ukrepanja ob sumu prašičje kuge usmrtili. 

Medved Mitko
Novice Tina Gaber: Medveda z Nanosa so uspavali, tik preden bi prvič izkusil svobodo
Kraljevi pingvin Pesto
Trendi Zaradi svoje velikosti je postal prava spletna senzacija #video

 

Ne spreglejte