SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V soboto potrdili 1.024 novih okužb

10

termometer

Infekcijska klinika |  | Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana
Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

V soboto smo v Sloveniji ob 3.432 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 1.024 ljudeh. To pomeni, da je bilo pozitivnih kar 29,84 odstotka testiranih. V bolnišnicah se zdravi 1.244 ljudi, od tega 198 na intenzivni negi. Iz bolnišnic so včeraj odpustili 39 bolnikov.

V soboto je umrlo 26 bolnikov z boleznijo covid-19, od začetka epidemije skupaj že 1.052. V Sloveniji smo v petek presegli žalosten mejnik, saj je zaradi novega koronavirusa pri nas umrlo že več kot tisoč ljudi. 

rqr | Foto:

Po podatkih sledilnika za covid-19 je v državi trenutno aktivnih 20.119 okužb z novim koronavirusom, 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev pa znaša 960. Od začetka epidemije so pri nas potrdili 65.308 okužb.

Kacin pojasnil, zakaj višji delež potivinih

"Včerajšnje število novo okuženih odraža pogosto sobotno dogajanje, ko se testira več ljudi z zdravstvenimi težavami oz. očitnimi simptomi. Ob manj testiranjih (3.432) je pogosto večji delež pozitivnih, tokrat 1.024 oz. 29,83%. Bolj skrbijo vdori v DSO, ki polnijo bolnišnice," je na Twitterju zapisal vladni govorec Jelko Kacin.

Dodal je, da so v bolnišnicah razmere stabilne, obvladane, pritisk popušča. "Veliko manj kot običajno je bilo odpustov (39), tudi umrlih je bilo manj (22). Ob 85 sprejetih bolnikih je bil porast (25) zasedenosti pričakovan. Le 1 bolnik več se zdravi na intenzivi. V DSO je umrlo 5 ljudi."

Delež pozitivnih testov se je v zadnjih dneh zmanjševal

V petek smo v Sloveniji potrdili 1.690 novih okužb, delež pozitivnih testov pa je znašal 25,68 odstotka. V četrtek so v Sloveniji potrdili 1.546 novih okužb, delež pozitivnih testov pa je znašal 27,25 odstotka in je bil manjši kot v sredo, ko je bilo pozitivnih 30,33 odstotka opravljenih testov. Največ okužb je bilo v Sloveniji potrjenih konec oktobra – 2.611.

 

Vlada za teden dni podaljšala omejitve gibanja in zbiranja ljudi

Vlada se je sicer včeraj na podlagi ocene strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije odločila, da za sedem dni podaljša ukrepe in omejitve gibanja. To pomeni, da omejitev gibanja med občinami velja še naprej, prav tako bo še vedno omejeno gibanje med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj. Še naprej je prepovedano tudi zbiranje ljudi.

slovenska policija kontrola koronavirus meja Novice Vlada za teden dni podaljšala omejitve gibanja in zbiranja ljudi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin