SiolNET. Novice Slovenija
1,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nesreča v Premogovniku Velenje: šest poškodovanih

1,54

termometer

Premogovnik Velenje, rudnik
Foto: Premogovnik Velenje

V Premogovniku Velenje se je malo pred 19. uro zaradi stebrnega udara zgodila nesreča, v kateri je bilo poškodovanih šest rudarjev. Poškodovane so takoj prepeljali v zdravniško oskrbo, danes pa so bili trije od njih že odpuščeni iz bolnišnice. Preostali še ostajajo na zdravljenju v celjski bolnišnici.

Nesreča se je zgodila pri izdelavi odvozne proge prihodnjega odkopa, so sporočili iz družbe. Vse poškodovane v nesreči, ki se je zgodila okoli 500 metrov pod zemljo, so prepeljali v zdravniško oskrbo, nihče pa ni bil v življenjski nevarnosti.

Stebrni udar je hipna sprostitev napetosti v hribini, ki je lokalno omejena, in je dogodek, ki se v rudnikih občasno zgodi. Ponedeljkov stebrni udar v Premogovniku Velenje je bil že peti od leta 2010.

Kot so zapisali v Premogovniku Velenje, preprečevanju nesreč posvečajo veliko pozornosti. Še pred 20 leti je bilo več kot tisoč nesreč na leto, zadnja leta pa se je število teh spustilo pod sto. V lanskem letu se je tako v rudniku zgodilo 86 nesreč, so dodali. 

Vsako nezgodo obžalujejo in, kot zagotavljajo, se s številnimi ukrepi trudijo, da bi jih še zmanjšali. "Razumeti pa je treba, da se delo rudarjev še vedno odvija v posebnih delovnih pogojih in da se nekaterih dogodkov kljub najsodobnejši tehnologiji in opremi žal ne da predvideti vnaprej," so še dodali v Premogovniku Velenje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin