SiolNET. Novice Slovenija
2,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neprijetna vest iz rehabilitacijskega centra Soča

2,66

termometer

URI Soča
Med zaposlenimi in pacienti, ki so bili v stikih z okuženim, se izvajajo testiranja. Rezultati testiranj bodo znani najkasneje jutri. Foto: STA

V Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije Soča je s koronavirusom potrjeno okužen en zaposlen.

Zaposleni prihaja z oddelka, kjer obravnavajo paciente po nezgodni poškodbi možganov, paciente z multiplo sklerozo in drugimi nevrološkimi obolenji. Gre za oddelek z zelo zahtevnimi pacienti, v večini po poškodbi glave. Na oddelku bo ostalo enajst pacientov, vsi so asimptomatski in se dobro počutijo.

Poglejte, kateri kraji so najbolj nevarni za okužbe. Video: Vlada RS

Čakalnica Novice Ukinjajo nenujne zdravstvene storitve v bolnišnicah #video

Obiski so do nadaljnjega odpovedani

"Oddelek, s katerega prihaja okuženi, je opredeljen kot siva cona. To pomeni, da je potrebno nošenje dodatne zaščitne opreme, terapije se izvajajo samo v sobah pacientov, določene so stalne ekipe zaposlenih, odhodi pacientov čez vikende v domače okolje niso mogoči, obiski so do nadaljnjega odpovedani in na oddelek trenutno ne sprejemamo novih pacientov," so sporočili iz Soče in dodali:

"Zaradi nemotenega delovanje oddelka po nezgodni možganski poškodbi in zagotavljanja ustreznega kadra smo primorani zapreti oddelek, ki smo ga odprli kot dodatni oddelek zaradi obvladovanja čakalnih dob na področju hospitalne obravnave pacientov z nevrološko problematiko."

Drugi oddelki in službe delujejo nemoteno.

Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija. Novice Grozovit rekord: ne 500, novih okužb kar 707 #video Koronavirus. Novice Moški po drugi okužbi s koronavirusom razvil hujše simptome kot po prvi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin