Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 10. 2023,
10.13

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

Natisni članek

SDS Janez Janša Janez Janša Zvjezdan Radonjić

Torek, 10. 10. 2023, 10.13

6 mesecev, 3 tedne

Suspendirani sodnik Zvjezdan Radonjić ima novo službo v SDS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77
Zvjezdan Radonjić | Bivši sodnik Zvjezdan Radonjić je prvaka stranke SDS Janeza Janšo označil "za enega najboljših ljudi, ki nikoli ne odneha".  | Foto STA

Bivši sodnik Zvjezdan Radonjić je prvaka stranke SDS Janeza Janšo označil "za enega najboljših ljudi, ki nikoli ne odneha". 

Foto: STA

Nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić je prejšnji teden začel novo službo v DZ, kjer je zaposlen kot strokovni sodelavec v poslanski skupini SDS, poroča portal Necenzurirano. 

Zvjezdan Radonjić je po novem sodelavec stranke SDS. Prejšnji teden se je namreč kot strokovni sodelavec zaposlil v poslanski skupini stranke, ki jo vodi Jelka Godec. SDS ima sicer eno izmed najštevilčnejših strokovnih ekip v DZ, po informacijah omenjenega portala ta šteje 25 ljudi. Kakšno delo bo opravljal Radonjić in kakšno plačo bo prejemal, smo preverili pri poslanski skupini SDS. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo. 

Radonjić je znan predvsem zaradi procesa proti Milku Noviču, ki je tega oprostil obtožbe za umor direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika. Leta 2019 se je tudi sam znašel na zatožni klopi, ko sta ga sodnici Andreja Sedej Grčar in tožilka Blanka Žgajnar ovadili zaradi več kaznivih dejanj obrekovanja in razžalitve. Na sodišču ga je zastopal Franci Matoz, sicer dolgoletni odvetnik predsednika stranke SDS Janeza Janše. Zoper Radonjića je bilo kasneje vloženih več disciplinskih postopkov, zaradi česar ga je leta 2020 vrhovno sodišče suspendiralo in mu prepovedalo vstop v sodno stavbo. 

Leta 2021 je samostojnega podjetnika Radonjića najela finančna uprava (Furs), ki jo je vodil Ivan Simič. Dodatno je služil s svetovanjem na ministrstvu za kulturo, ki ga je v času Janševe vlade vodil Vasko Simoniti (SDS). Konec marca 2022 je postal član nadzornega sveta družbe Farme Ihan - KPM, katere lastnica je bila Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), zdaj del Slovenskega državnega holdinga (SDH). Upravni odbor DUTB je takrat vodil Franci Matoz. 

Zvjezdan Radonjić
Novice Sodnik Radonjić se je pritožil na začasni suspenz
Zvjezdan Radonjič
Novice Suspendirani sodnik Zvjezdan Radonjič: Slovensko sodstvo deluje kot mafija

 

Ne spreglejte