Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 9. 2019,
6.07

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Natisni članek

vreme neurje nevihta

Nedelja, 8. 9. 2019, 6.07

4 leta, 7 mesecev

Neurje že povzroča nevšečnosti, zaradi udarov strel na delu gasilci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

1

Strela | Zaradi udarov strel so morali ponekod po državi že posredovati gasilci. | Foto Thinkstock

Zaradi udarov strel so morali ponekod po državi že posredovati gasilci.

Foto: Thinkstock

Nedeljsko oblačno vreme je v več delih Slovenije zvečer prineslo močnejše nevihte z nalivi. Te se bodo nadaljevale tudi ponoči, dež pa bo v ponedeljek ponehal, napovedujejo meteorologi z agencije za okolje (Arso). Zaradi neurja imajo gasilci ponekod že zdaj polne roke dela. Na Gorenjskem in severnem Primorskem so morali posredovati zaradi udarov strel v objekte.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je strela ob 17. uri v Groharjevem naselju v Škofji Loki udarila v dimnik stanovanjske hiše. Na kraju dogodka posredujejo gasilci PGD Škofja Loka in PGD Stara Loka. Udar strele se je ob podobnem času zgodil tudi v Križah pri Tržiču, a so gasilci PGD Križe in PGD Tržič streho že prekrili. 

Okoli 17. ure je na Cesti 1. maja v Kranju strela udarila v objekt in pri tem poškodovala električno napeljavo. Ker se je po prostorih objekta širil vonj po zažganem, so gasilci GARS Kranj pregledali vse prostore in resetirali požarno centralo. O udaru strele v dimnik stanovanjske hiše poročajo tudi iz Primorske, natančneje iz naselja Vojščica v občini Miren - Kostanjevica. V dogodku je nastala večja materialna škoda. Gasilci PGD Kostanjevica in JZ GRD Nova Gorica so streho prekrili s ponjavo in preprečili zalivanje prostorov.

Napoved neviht. Vir: Neurje.si


neurje
Novice Močna neurja povzročala težave na Koroškem

Močnejše nevihte z nalivi mogoče tudi ponoči

Vreme se za zdaj še ne bo umirilo. Zvečer in v prvem delu noči se bo pas dežja z nevihtami pomikal čez Slovenijo proti vzhodu. Mogoče bodo močnejše nevihte z nalivi. Dež bo nato prehodno ponehal, v zgodnjem jutru pa se bodo od zahoda spet začele pojavljati plohe in posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju 15 stopinj Celzija.

V ponedeljek dopoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo popoldne od zahoda ponehale, hkrati pa se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija. 

V torek bo sončno. Jutro bo sveže in ponekod po nižinah megleno. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. V sredo dopoldne se bo pooblačilo, občasno bo padal rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

nevihta strela grom
Novice Hudo neurje: v hrvaški Istri v samo dveh urah zabeležili 11 tisoč strel
Ne spreglejte