Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 8. 2023,
12.46

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

Natisni članek

podjetje pomoč poplave montažna hiša Marlesova lesena okna

Sreda, 16. 8. 2023, 12.46

8 mesecev, 2 tedna

Proizvajalec montažnih hiš: To možnost predlagamo kot takojšnji ukrep

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62
Marles | Pri odstranitvi navedenih mokrih materialov je treba odstraniti tudi vso navlaženo/premočeno toplotno izolacijo. | Foto Marles hiša Maribor

Pri odstranitvi navedenih mokrih materialov je treba odstraniti tudi vso navlaženo/premočeno toplotno izolacijo.

Foto: Marles hiša Maribor

Svetovalci podjetja Marles iz Maribora, ki lahko na mesec izdela več kot 15 montažnih hiš, že aktivno pomagajo pri iskanju rešitev za sanacijo poplavljenih montažnih objektov, so sporočili iz podjetja, ob tem pa dodali: "Marles Hiše Maribor imamo v svojem programu poleg montažnih hiš tudi modularne objekte, ki omogočajo hitro izvedbo, hkrati pa udobno in kakovostno bivanje. To možnost predlagamo kot takojšnji ukrep."

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so se ob ujmi in hudih poplavah, ki so prizadele prebivalce in njihove domove, nanje obrnili številni lastniki montažnih hiš in zaprosili za pomoč, zato so se v podjetju Marles hiše odločili aktivirati projekt Poplave 2023, odzivno iniciativo, namenjeno ponujanju podpore lastnikom montažnih hiš, ki se spopadajo s posledicami poplav na domovih.

Aktivirali so svojo ekipo 

Z namenom zagotavljanja kakovostne sanacije in dolgoživosti objektov je podjetje Marles hiše Maribor aktiviralo interno ekipo, ki je na terenu, svetuje in izvaja oglede in meritve. Strokovnjaki bodo izvajali sanacijo objektov, skladno s standardi, po končani fazi sušenja.

"Naši zaposleni prizadetim že ves teden, tako na terenu kot na daljavo, pomagajo do rešitev za sanacijo obstoječih montažnih objektov," je dejal direktor podjetja Tadej Gosak. Poudarili so, da trenutno ljudem pomagajo predvsem z ogledom nastalih razmer in izvedbo meritev, kar pomeni prvi korak pri načrtovanju sanacije.

Z namenom zagotavljanja kakovostne sanacije in dolgoživosti objektov je podjetje Marles Hiše Maribor aktiviralo interno ekipo, ki je na terenu, svetuje in izvaja oglede in meritve.  | Foto: Marles hiša Maribor Z namenom zagotavljanja kakovostne sanacije in dolgoživosti objektov je podjetje Marles Hiše Maribor aktiviralo interno ekipo, ki je na terenu, svetuje in izvaja oglede in meritve. Foto: Marles hiša Maribor Marles: "To možnost predlagamo kot takojšnji ukrep" 

Prav tako v podjetju verjamejo, da ukrepi, ki jih je napovedal Predsednik vlade Robert Golob, pomenijo primerno smer pomoči prizadetim v poplavah in dodajajo: "Marles hiše Maribor imamo v svojem programu poleg montažnih hiš tudi modularne objekte, ki omogočajo hitro izvedbo, hkrati pa udobno in kakovostno bivanje. To možnost predlagamo kot takojšnji ukrep."

Lastna proizvodnja jim omogoča, da bodo za pomoč prizadetim z reorganizacijo del v proizvodnji zagotovili ustrezne dodatne proizvodne zmogljivosti. Menijo, da lahko na mesec izdelajo več kot 15 montažnih tipskih hiš za namen popoplavne sanacije.

"Za trajno namestitev pričakujemo, da bomo skupaj z vlado pripravili program, ki bo prizadetim ljudem ponudil rešitve do novega doma v najkrajšem času. Predlagamo izbiro več tipskih hiš različnih kvadratur, saj se potrebe prizadetih družin razlikujejo. Za tipske hiše je značilno, da so do okolja prijazne in racionalno zasnovane, saj je idealno izkoriščen prav vsak kvadratni meter stanovanjske površine. Čas gradnje je krajši, po vselitvi se pa zaradi energetske varčnosti zagotavljajo veliki prihranki energije in posledično nižji življenjski stroški," še dodaja sogovornik.

Vladimir Prebilič
Novice Prebilič: Trd oreh bodo zemljišča za nadomestne gradnje #video
Cojzova koča na Kokrskem sedlu
Sportal Kako je v teh dneh z odprtostjo planinskih koč?
Poplave
Novice Za nekatere turistične ponudnike sezona končana. "Škoda bo ogromna."

 

Ne spreglejte