Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2021,
9.21

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

5

Natisni članek

nagrada video film Slovenska turistična organizacija

Nedelja, 31. 1. 2021, 9.21

3 leta, 2 meseca

Nagrajen slovenski promocijski video Time to stay home #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

5

Slovenska turistična organizacija (STO) je v teh dneh na tekmovanju, ki ga pripravljata Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT) ter Evropska potovalna komisija (ETC), osvojila prvo mesto s promocijskim videom Time to stay home. Z njim je aprila lani navdihovala popotnike k sanjarjenju o Sloveniji v času covida-19.

STO je nagrado osvojila v konkurenci 18 promocijskih videov 12 sodelujočih evropskih nacionalnih turističnih organizacij v kategorijah družbene odgovornosti in vrednosti turizma v povezavi s covidom-19 ter promocijskih videov destinacij.

Z videom, ki je bil objavljen aprila lani, je STO na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom: ostani doma. V videu, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, so bili uporabljeni posnetki, ki so nastali za video Slovenia Green, ki Slovenijo prikazuje kot zeleno destinacijo s poudarkom na trajnostnih sporočilih o zeleni Sloveniji.

"Temelji na občutkih in upanju na lepši jutri"

"Veseli me, da je mednarodna strokovna žirija v močni konkurenci nacionalnih turističnih organizacij Evrope prepoznala iskreno sporočilo videa Time to stay home, ki smo ga pripravili v obdobju negotovosti ob prvem valu epidemije lani spomladi in temelji na občutkih in upanju na lepši jutri," je nagrado komentirala direktorica STO Maja Pak.

bohinjsko jezero | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Z videom, ki odraža vrednote znamke I feel Slovenia, smo želeli s pozitivno naravnano komunikacijo in premišljeno zgodbo sledilce iz tujine povabiti k sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v bližnji prihodnosti. Tovrstne nagrade in priznanja krepijo prepoznavnost Slovenije kot zelene, v trajnost usmerjene butične destinacije, kar bo pomembno vplivalo na pridobitev zaupanja turistov v obdobju ponovnega zagona turizma," je še dodala.

Delil ga je tudi Luka Dončić

Video je po uradni objavi na družbenih kanalih Feel Slovenia v nekaj dneh dosegel več kot 300.000 spletnih uporabnikov. Z oboževalci ga je na svojih družbenih omrežjih delil tudi košarkarski zvezdnik in ambasador slovenskega turizma Luka Dončić.

Zmagovalni video je ustvarila produkcijska hiša TENT na čelu z mednarodno prepoznavnim fotografom Cirilom Jazbecem. Mednarodno žirijo tekmovanja ETC-CIFFT sicer sestavljajo strokovnjaki s področij turizma, avdiovizualnih komunikacij, odnosov z javnostmi, trženja in oglaševanja.

Ne spreglejte