SiolNET. Novice Slovenija
1,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nagrajen slovenski promocijski video Time to stay home #video

1,17

termometer

Slovenska turistična organizacija (STO) je v teh dneh na tekmovanju, ki ga pripravljata Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT) ter Evropska potovalna komisija (ETC), osvojila prvo mesto s promocijskim videom Time to stay home. Z njim je aprila lani navdihovala popotnike k sanjarjenju o Sloveniji v času covida-19.

STO je nagrado osvojila v konkurenci 18 promocijskih videov 12 sodelujočih evropskih nacionalnih turističnih organizacij v kategorijah družbene odgovornosti in vrednosti turizma v povezavi s covidom-19 ter promocijskih videov destinacij.

Z videom, ki je bil objavljen aprila lani, je STO na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom: ostani doma. V videu, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, so bili uporabljeni posnetki, ki so nastali za video Slovenia Green, ki Slovenijo prikazuje kot zeleno destinacijo s poudarkom na trajnostnih sporočilih o zeleni Sloveniji.

"Temelji na občutkih in upanju na lepši jutri"

"Veseli me, da je mednarodna strokovna žirija v močni konkurenci nacionalnih turističnih organizacij Evrope prepoznala iskreno sporočilo videa Time to stay home, ki smo ga pripravili v obdobju negotovosti ob prvem valu epidemije lani spomladi in temelji na občutkih in upanju na lepši jutri," je nagrado komentirala direktorica STO Maja Pak.

bohinjsko jezero | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Z videom, ki odraža vrednote znamke I feel Slovenia, smo želeli s pozitivno naravnano komunikacijo in premišljeno zgodbo sledilce iz tujine povabiti k sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v bližnji prihodnosti. Tovrstne nagrade in priznanja krepijo prepoznavnost Slovenije kot zelene, v trajnost usmerjene butične destinacije, kar bo pomembno vplivalo na pridobitev zaupanja turistov v obdobju ponovnega zagona turizma," je še dodala.

Delil ga je tudi Luka Dončić

Video je po uradni objavi na družbenih kanalih Feel Slovenia v nekaj dneh dosegel več kot 300.000 spletnih uporabnikov. Z oboževalci ga je na svojih družbenih omrežjih delil tudi košarkarski zvezdnik in ambasador slovenskega turizma Luka Dončić.

Zmagovalni video je ustvarila produkcijska hiša TENT na čelu z mednarodno prepoznavnim fotografom Cirilom Jazbecem. Mednarodno žirijo tekmovanja ETC-CIFFT sicer sestavljajo strokovnjaki s področij turizma, avdiovizualnih komunikacij, odnosov z javnostmi, trženja in oglaševanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 26
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin