Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2024,
14.52

Osveženo pred

24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,13
štajerska avtocesta štajerska avtocesta prometna nesreča

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2024, 14.52

24 minut

Na štajerski avtocesti huda nesreča: avto trčil v voznika tovornjaka, ki je stal na vozišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,13
Prometna nesreča | Za zdaj še ni znano, kako hudo je poškodovan voznik tovornjaka, ki so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor. | Foto Promet.si/Facebook

Za zdaj še ni znano, kako hudo je poškodovan voznik tovornjaka, ki so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Foto: Promet.si/Facebook

Na štajerski avtocesti se je nekaj po 13. uri zgodila hujša prometna nesreča. Avtocesta med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska Bistrica sever proti Mariboru je ponovno odprta, medtem ko ostajata zaprta vozni pas ter uvoz Slovenska Bistrica jug zaradi reševanja oziroma pristanka helikopterja, poroča prometnoinformacijski center. V nesreči je voznik tovornega vozila utrpel hujše poškodbe, njegovo življenje je ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Maribor. 

V nesreči je bil udeležen voznik tovornjaka, ki so ga s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor, so pojasnili na PU Maribor. Kot so navedli, je voznik tovornjaka stal za tovornim vozilom, ki ga je pred tem ustavil na pasu za vključevanje. Vanj je trčil voznik osebnega vozila. 

Zaradi pristanka helikopterja je bila avtocesta za nekaj časa v celoti zaprta, trenutno pa poteka promet v smeri Maribora po enem voznem pasu. Policisti tako na avtocesti in vzporednih cestah urejajo promet. 

Obvoz je mogoč po regionalni cesti med priključkom Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica sever, kjer tudi nastaja zastoj, še poroča prometnoinformacijski center. 

Ne spreglejte