Sreda,
28. 8. 2024,
14.52

Osveženo pred

41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,79
štajerska avtocesta štajerska avtocesta prometna nesreča

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2024, 14.52

41 minut

Na štajerski avtocesti huda nesreča: avto trčil v voznika tovornjaka, ki je stal na vozišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,79
Prometna nesreča | Za zdaj še ni znano, kako hudo je poškodovan voznik tovornjaka, ki so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor. | Foto Promet.si/Facebook

Za zdaj še ni znano, kako hudo je poškodovan voznik tovornjaka, ki so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Foto: Promet.si/Facebook

Na štajerski avtocesti se je nekaj po 13. uri zgodila hujša prometna nesreča. Avtocesta med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska Bistrica sever proti Mariboru je ponovno odprta, medtem ko uvoz Slovenska Bistrica jug ostaja zaprt, poroča prometnoinformacijski center. V nesreči je voznik tovornega vozila, ki je stal na vozišču, utrpel hujše poškodbe, njegovo življenje pa je ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Maribor. 

V nesreči je bil udeležen voznik tovornjaka, ki so ga s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor, so pojasnili na PU Maribor. Kot so navedli, je voznik tovornjaka stal za tovornim vozilom, ki ga je pred tem ustavil na pasu za vključevanje. Vanj je trčil voznik osebnega vozila. Tudi njega in njegovo sopotnico so odpeljali v UKC Maribor. Voznik osebnega avtomobila je prav tako huje poškodovan, vendar ni v življenjski nevarnosti, medtem ko stopnja poškodbe njegove sopotnice še ni točno znana, so dodali na policiji. 

Zaradi pristanka helikopterja je bila avtocesta nekaj časa v celoti zaprta, nastal je daljši zastoj. Kot so sporočili s policije, so promet na avtocesti tudi v smeri Maribora ob 17.40 sprostili v celoti po obeh prometnih pasovih, odprli so tudi uvoz na avtocesto Slovenska Bistrica jug v smeri Maribora.