Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andreja Lončar

Četrtek,
11. 2. 2016,
12.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Boško Šrot sodišče

Četrtek, 11. 2. 2016, 12.53

8 let

Na sodišču se pravdata Miran Pavlin in Šrotova Atka-Prima

Andreja Lončar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekdanji nogometni reprezentant Miran Pavlin se na sodišču pravda s podjetjem Atka-Prima, prek katerega je Boško Šrot pred leti obvladoval Pivovarno Laško.

Nekdanji nogometni as Miran Pavlin, ki je danes svetovalec mariborskega prvoligaša, je zaradi obravnave prekinil priprave nogometašev v Turčiji. "Včeraj zvečer sem priletel nazaj v Slovenijo," nam je povedal.

Dobrih 22 tisočakov dolga Kako sta se Pavlin in Atka-Prima, prek katerega je nekdanji lastnik Pivovarne Laško, danes zapornik Boško Šrot, pred leti obvladoval pivovarskega velikana, znašla v sporu?

Pavlin je s podjetjem, ki ga zastopa Šrotova žena Anica Šrot, podpisal lizinško pogodbo za nakup avtomobila. Nogometaš nam je povedal, da je lizing pozneje prenesel na tretjo osebo, ki pa lizinga ni več plačevala. Ker lizinških razmerij niso ustrezno uredili, Atka-Prima zdaj dolg terja tudi od njega.

Kot izhaja iz sklica na spletni strani sodišča, Atka-Prima od Pavlina zahteva dobrih 22 tisoč evrov. Pavlin nam je sicer dejal, da je bil avtomobil ob zadnji cenitvi vreden 42 tisoč evrov. Za katero znamko in letnik vozila gre, nam ni uspelo izvedeti.

Partner sumljivega slovesa? Obe stranki krivca vidita v človeku, ki je prevzel lizing. Kot nam je uspelo izvedeti, gre za Novogoričana, zoper katerega je Atka-Prima vložila tudi kazensko ovadbo in že teče obravnava na celjskem sodišču. V tej zadevi naj bi se v preteklosti pojavil na sodišču, izrazil pripravljenost za zunajsodno poravnavo, tu pa naj bi se ustavilo, zato postopek pred sodiščem teče dalje. Na zadnji obravnavi v tej zadevi, ki je potekala v začetku tega meseca, ni bilo niti njega niti odvetnika, je danes povedala Šrotova in dodala še, da je omenjeni v preteklosti večkrat menjal naslov bivališča.

Po navedbah strank naj bi bil Novogoričan vsaj še v enem kazenskem postopku pred brežiškim sodiščem, omenili so tudi možnost, da je že v priporu ali zaporu. Sodišče bo to informacijo preverilo v sistemu ministrstva za pravosodje.

Danes je bil vabljen na sodišče kot priča, ker ni prišel, pa je sodnik Franc Krepfl obravnavo preložil na začetek aprila.

Ne spreglejte