SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na shodu za solidarno in svobodno Gorenjsko okoli 400 ljudi

0

termometer

Na današnjem shodu za solidarno in svobodno Gorenjsko se je v Kranju zbralo okoli 400 ljudi.

Želeli so pokazati, da Kranj ni ksenofobno in rasistično mesto, na kar nakazujejo pretekli protesti proti namestitvi beguncev in begunskih otrok. Shod z nagovori in glasbo je trajal eno uro.

Odgovor na protibegunski protest v Šenčurju Shod, ki ga je pripravila Protirasistična fronta brez meja – Gorenjska, je odgovor na zavrnitev namestitve begunskih otrok v kranjski dijaški dom s strani staršev in učiteljev ter na množični protest proti namestitvi beguncev v nekdanji Baumax pri Šenčurju. Kot poudarjajo organizatorji, so dogodki v zadnjih tednih na mesto Kranj in celotno Gorenjsko vrgli temno senco.

"Potem ko so si nekateri vzeli pravico in se v imenu vseh prebivalcev zoperstavili nastanitvi begunskih otrok, je v javnosti nastal vtis, da Kranj ne premore niti trohice sočutja in solidarnosti, celo do nemočnih otrok brez spremstva ali varnega zatočišča ne," so spomnili v Protirasistični fronti brez meja in dodali, da danes hočejo pokazati, da je resnica Kranja drugačna.

"Še vedno smo ljudje in razumemo tiste, ki potrebujejo našo pomoč" Medtem ko se je na protestnem shodu proti beguncem februarja v Šenčurju zbralo okoli tri tisoč ljudi, jih je bilo na današnjem shodu okoli 400. Med zbranimi so bili predstavniki vseh generacij. Nekateri so prišli celo z drugih koncev Slovenije. Kot sta povedala udeleženca shoda iz Murske Sobote, želijo pokazati, "da smo še vedno ljudje in razumemo tiste iz kriznih območij, ki potrebujejo našo pomoč".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin