SiolNET. Novice Slovenija
5,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na ravnanje Bratuškove se je odzval Šarec #video

5,02

termometer

Premier Marjan Šarec je bil v odzivu na domnevno osebno vmešavanje ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek v razpis za direktorja družbe SODO s komentarji skromen. Kot je pojasnil, še ni dovolj seznanjen s podatki, da bi zadevo lahko komentiral. Brez neposrednega odgovora je bil tudi na vprašanje, ali Bratuškova še uživa njegovo zaupanje.

Kot je novinarjem ob robu obiska na Kemijskem inštitutu dejal premier Marjan Šarec, zadevo težko komentira. Več bo lahko povedal, ko se seznani z informacijami. Z Alenko Bratušek sta danes o tej zadevi "na hitro rekla nekaj besed", pri čemer meni, da mu je povedala enako kot na novinarski konferenci.

Alenka Bratušek Novice Bratuškova: Dokler sem jaz ministrica, energetika ne bo peskovnik #foto #video

Zanikal pa je očitke, da ravnanje, ki se očita Bratuškovi, postaja kadrovska praksa vlade. Na vprašanje, ali gre za sporno kadrovanje, ni hotel odgovoriti, češ da nima vseh podatkov.

Ni odgovoril, ali Bratuškova še uživa njegovo podporo 

Na vprašanje, ali Bratuškova še uživa njegovo zaupanje, ni neposredno odgovoril. "Dokler vse kaže, da se dela, kot je treba, ima vsak mojo podporo. Če pa se izkaže, da je kaj narobe, takrat seveda podporo izgubi," je dejal.

Alenka Bratušek Novice Razkrivamo politični vdor Alenke Bratušek na področje energetike #video

Povedal je, da je bil v času dopisne seje, na kateri je vlada sprejela spremembo akta o ustanovitvi družbe SODO, na dopustu. Sejo je koordinirala Bratuškova kot podpredsednica vlade, pri čemer premier ni želel presojati, ali je bila sprememba akta na dnevni red uvrščena zaradi tega.

"Če nekdo ni proti, se šteje, da je za"

Vlada je akt o ustanovitvi po njegovih besedah spremenila na podlagi predloga ministrice. Na vprašanje, ali je sodeloval na dopisni seji, je odgovoril, da dopisne seje potekajo tako, da se šteje, kdo je proti. "Če nekdo ni proti, se šteje, da je za," je dodal.

družba Sodo Novice Prva nadzornica SODO: Ministrica v moje delo ni posegala #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin