SiolNET. Novice Slovenija
1,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na prvi dražbi Časarjevega premoženja iztržili le 70 evrov

1,80

termometer

Robert Časar
Foto: Matej Povše

V Lendavskih Goricah je bila prva dražba premoženja nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja zaradi prisojenega dolga upravljavcu koprskega pristanišča. Od več kot sto premičnih predmetov so prodali le sabljo za odpiranje penine ter električna opekač in pečko v skupni vrednosti 70 evrov.

Skupna ocenjena vrednost predmetov v Časarjevi počitniški hiši je bila 8500 evrov, dražbe pa se je udeležil le en kupec in kupil omenjene tri predmete.

Najdražji predmet na dražbi je bil ograjen pesjak s pasjo uto in drvarnico – ocenjena vrednost za izklicno ceno je bila tisoč evrov. Najcenejši so bili umivalnik, radiator in ventilator, vsak ocenjen na šest evrov.

Izvršitelj Tadej Poljak je prodajal različne premične predmete, od miz in foteljev ter raznovrstnih sodov in sodčkov do sesalnikov, žara, sekire in nastavkov za vijačenje.

Na prihodnji dražbi izklicne cene za tretjino nižje

Polak meni, da bo na prihodnji dražbi – najbrž bo še letos – prodal vse predmete, saj bo izklicna cena za tretjino nižja.

Luka Koper je sprožila izvršbe na Časarjevo premoženje, takoj ko ji je na sodišču pravnomočno uspelo z odškodninsko tožbo proti Časarju in novogoriškemu nepremičninskemu agentu Marjanu Mikužu zaradi poslov z zemljiščem na Orleški gmajni. Sodišče je nato v sporu pritrdilo Luki, ki je od obeh terjala 2,4 milijona evrov.

Izvršbe se nanašajo tudi na nepremičnini v Portorožu in v Lendavi. V Lendavskih Goricah so polovico omenjene hiše že prodajali, vendar ni bilo zanimanja. V Portorožu pa dražbe še ni bilo. Na sodišču medtem traja tudi postopek v tožbah, ki ju je glede dopustnosti izvršb na obe nepremičnini sprožila Časarjeva nekdanja žena Ksenija Sedmak, ki je vmes postala solastnica obeh hiš, so ta teden pisale Primorske novice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin