SiolNET. Novice Slovenija
4,08

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Na pomurski avtocesti divjal z 203 kilometri na uro

4,08

termometer

radar
Foto: Matej Leskovšek

V poostrenem nadzoru prometa v okviru akcije Hitrost so policisti v četrtek na pomurski avtocesti pri enem vozniku izmerili hitrost 203 kilometre na uro. V Kranju pa so v okviru te akcije ustavili motorista, ki je v naselju z omejitvijo 50 kilometrov na uro vozil 88 kilometrov na uro, so sporočili s policijskih uprav Murska Sobota in Kranj.

Kot so še sporočili iz PU Murska Sobota, so policisti ob poostrenem nadzoru na pomurski avtocesti, ki je potekal v okviru akcije Hitrost, sicer zabeležili 67 kršitev prometnih pravil. Zabeležili so prekoračitve hitrosti, kršitev odredbe o omejitvi prometa, neuporabe varnostnega pasu in tovora v vozilu. Policisti so nadzor opravljali skupaj s predstavniki finančne uprave in Darsa, so še sporočili iz PU Murska Sobota.

Kranjski policisti pa so ob poostrenem nadzoru v sredo na območju Kranja in Škofje Loke ugotovili 39 kršitev, v 20 primerih je šlo za prekoračitev dovoljene hitrosti. Obravnavali pa so tudi voznika, ki je bil vinjen, in dva motorista, ki sta peljala motor s predelanim izpušnim sistemom.

Več kršiteljev tudi na Gorenjskem in na Obali

V četrtkovem krajšem nadzoru na območju celotne Gorenjske so policisti zabeležili še 23 kršitev. Poleg prekoračitve hitrosti so gorenjski policisti obravnavali voznike še zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, neuporabe varnostnega pasu in uporabe telefona med vožnjo.

Na policijski upravi Koper pa so v okviru celotedenske akcije zabeležili 20 kršiteljev, od tega pet tujih državljanov. Enajstim voznikom so koprski policisti izdali plačilni nalog, devet jih bo kazen dobilo po pošti. Poleg hitrosti so policisti izdali plačilni nalog še zaradi neuporabe varnostnega pasu in zaradi vožnje z mobitelom v roki.

Skupna akcija agencije za varnost prometa in policije bo sicer potekala še do nedelje. Kot so opozorili, je neprilagojena hitrost namreč še vedno glavni vzrok za prometne nesreče, zato policisti po vsej državi poostreno preverjajo, ali vozniki omejitve hitrosti upoštevajo.

Komentarji

10

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • TTbow / 16.08.2019. ob 17:51 +6 - 2

  In kaj... kot da je naredil nekaj groznega. Nič ni to nevarne, če ljudje upoštevajo pravila na cesti. Vendar pri nas moramo reševati probleme na cestah od zadaj z kaznovanjem, namesto od spredaj z težjimi izpiti ter rednimi ponovnimi testi in dejansko dvigniti nivo kulture in sposobnosti. In tako vsak dan vidiš ducate nepozornih voznikov,tistih na mobitelih,tistih,ki dejansko ne znajo voziti itn...A vedno krivijo hitrost.Ki nimo NIČ z ničemer.Najbolje voziti potem 15kph povsod pa bo.

  +6 - 2
 • Branko_Erculj / 16.08.2019. ob 15:14 +7 - 3

  Tisti ki gre nekaj hitreje, ve dato zmore tako on, kot njegov avto in da to tehnično dopušča cestišče.. Skratka, da je varno in da nikogar ne ogroža. Čim manj cirkusa okrog tega, saj so omejitve po regionalnih cestah izmišljene v pisarni v glavah ljudi, ki ne odgovarjajo za nič in ničesar - skratka toliko, kot oni na zaprtem oddelku psihiatrije. Pa si njihovi izumi vedno vzeti kot najvišji intelekt.

  +7 - 3
 • sanfrancisco / 17.08.2019. ob 10:08 +2 0

  Izraz divjanje, pomeni divjaško obnašanje. Na avtocestah večkrat vidim divjaško obnašanje pri hitrostih manjših od 130. Če se nekdo pelje 200 po prazni avtocesti in nikogar ne ogroža, potem je to prekrškar. Divjak je nekdo, ki telefonira, ne uporablja smernikov, vozi po odstavnem pasu, prehiteva po desni, skratka nekdo, ki s svojim početjem ogroža druge.

  +2 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin