Na Krasu se gasilci bojujejo s požarom: Vse kaže, da gre za požig #video

Gasilci bodo z gašenjem požara na območju med Komnom in Branikom, kjer je zagorelo dopoldan, nadaljevali tudi ponoči. Požar je pod nadzorom, a se bojijo, da ga bo močna burja ponovno razpihala. Na pomoč zato prihaja okoli 100 gasilcev iz severnoprimorske regije, ki bodo celo noč bdeli na požarom, je povedal vodja intervencije Marko Adamič.

[video: 63942 / ]

Video: Planet TV


Trenutno je na požarišču 250 gasilcev in 65 vozil, zjutraj pa bo na teren prišlo še 80 gasilcev iz notranjske regije in 30 gasilcev, ki se izobražujejo v Sežani.

Nad požariščem so trenutno črni oblaki in po Adamičevih napovedih kaže, da bo padlo okoli tri litre dežja na kvadratni meter, ki pa gasilcem pri gašenju ne bo v veliko pomoč. "Tudi če bo naliv, je to absolutno premalo, ker je preveč izsušeno," je še dejal.

"Vse kaže, da gre za požig," pa je glede možnega vzroka že popoldan dejal Adamič.

Uprava RS za zaščito in reševanje je obvestilo o požaru med Komnom in Branikom dobila nekaj pred poldnevom. Zagoreli so gozd, grmičevje in trava na površini okoli 118 hektarjev. Ogenj se je zelo hitro širil, zgorela sta traktor in baraka, vasi pa niso več ogrožene.

Zaradi požara sta po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste še vedno popolnoma zaprti lokalni cesti Komen-Lipa in Komen-Škrbina.

Za območje Občine Komen, podobno kot za druge primorske občine, sicer od sobote velja velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • Kritik / 06.08.2017. ob 15:49

    Objavijo, da požar gasi 50, 80 ali 100 gasilcev iz okoliških krajev. Ne vem zakaj gasilci iz vse Slovenije ne stopijo skupaj in požar pogasijo v čim krajšem času. V Split so lahko šli pomagat, na naša ogrožena območja pa je predaleč?

  • Reformator / 06.08.2017. ob 19:48

    Kritik, v Split niso šli pomagat. Ne vem zakaj to toliko ljudi omenja, ker ne drži. Razlogov, da ne priletijo gasilci iz celotne Slovenije pomagat gasit vsak požar je pa več - med drugim tudi to, da opravljajo tudi druge naloge, poleg gašenja požarov, pa tudi določeno število gasilcev verjetno mora biti v pripravljenosti za vsak slučaj.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano