SiolNET. Novice Slovenija
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na gradbišču hotela na Bavarskem dvoru znova brnijo stroji

0,19

termometer

Bavarski dvor, gradbišče
Foto: Tjaša Doljak/STA

Na Bavarskem dvoru v Ljubljani, kjer je gradnja hotela investitorja Zlatarne Celje zaradi odločbe gradbene inšpekcije stala od sredine septembra, znova brnijo stroji. Kot je razvidno z gradbiščne table, je novo gradbeno dovoljenje datirano s 24. oktobrom.

Hotel Atower, Bavarski dvor Posel danes Inšpektorica zahtevala, da ustavijo dela, a je niso poslušali

Zlatarna Celje je na zemljišču ob poslovni stavbi Telekoma Slovenije in nasproti hotela Intercontinental sprva načrtovala gradnjo stolpnice, nato pa razkrila, da gradi hotel. Podzemna dela so se začela v začetku leta in trajala do sredine septembra.

Ustavila jih je gradbena inšpekcija, ki je v odločbi s 1. julija odredila, da mora podjetje v petih mesecih pridobiti z gradbenim dovoljenjem skladno dokumentacijo za izvedbo gradnje, nato pa z novo odločbo odredila, da mora investitor 18. septembra delo ustaviti, v pol leta na svoje stroške odstraniti gradnjo objekta in vzpostaviti prejšnje stanje.

Časovnica gradnje ni znana

Direktor inženiringa v Zlatarni Celje Mitja Majnik je sredi septembra za portal Siol pojasnil, da so se dela izvajala v skladu z gradbenim dovoljenjem iz leta 2011. Ker so spremenili namembnost gradnje, so lani vložili novo vlogo, ki jo je ljubljanska upravna enota februarja zavrnila.

Nato so vložili vlogo za pridobitev integralnega gradbenega dovoljenja, v katerem sta postopka presoje vplivov na okolje in izdaje gradbenega dovoljenja združena, kar je mogoče po lanski prenovi gradbenega zakona. Investitor je novo gradbeno dovoljenje pričakoval v oktobru in ga, kot kaže, tudi dobil.

Kakšna je časovnica gradnje novega hotela z uradnim imenom A Tower - Severna vrata Ljubljana, ni znano, saj so v družbi o podrobnostih precej skrivnostni. Po pisanju Siola je naložba v gradnjo hotela s 300 sobami ocenjena na 40 milijonov evrov.

Preberite še:

Hotel Atower, Bavarski dvor Posel danes Inšpektorica Zlatarni Celje: V pol leta odstranite gradnjo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin