SiolNET. Novice Slovenija
3,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Goriškem že štiri dni pogrešajo pitonko Bajso

3,77

termometer

Kraljevi piton
Foto: Getty Images

V Braniku pri Novi Gorici je pred štirimi dnevi iz poškodovanega terarija pobegnila pitonka po imenu Bajsa. Iščejo jo ves čas, najverjetneje se je splazila v bližnji gozd, je povedal lastnik D. A., ki trdi, da poldrugi meter dolga kača ni nevarna.

cesta Žusterna Novice Fekalije v vodi, s plaže pri Žusterni pregnali kopalce

Kot nam je pojasnil lastnik, je njegov sin pred dnevi po nesreči brcnil v terarij in poškodoval steno. D. A. je odstranil drsna vrata, da jih je peljal na popravilo, nadomestil pa jih je z močnim kartonom.

A poldrugi meter dolga kača je bila premočna, ponoči ji je uspelo najprej priti iz terarija, pot pa je najverjetneje nadaljevala skozi odprta vrata hiše, ki jo v vročih dneh ponoči zračijo.

Iščejo jo po vseh kotičkih

Lastnik pravi, da kačo vse od izginotja intenzivno iščejo, saj jo, tako kot vsakega hišnega ljubljenčka, pogrešajo. Na vprašanje, ali so njeno izginotje prijavili policiji ali morda herpetološkemu društvu Kačofon, ki bi jim morda lahko pomagalo pri iskanju, je dejal, da ne. 

Predvideva pa, da ni daleč. "Iščemo jo v hiši in okrog hiše. A za hišo je gozd. Tu je tisoč lukenj, v katerih se lahko skriva," nam je povedal in zatrdil, da kača ni nevarna.

Odrasel kraljevi piton doseže do okrog poldrugega metra dolžine. Odrasel kraljevi piton doseže do okrog poldrugega metra dolžine. Foto: Reuters Praviloma miroljubna kača

Kraljevi piton je ena od najmanjših vrst pravih pitonov. Odrasla kača praviloma v dolžino meri okrog meter in pol. Samci so ponavadi manjši od samic.

Njena koža je bakreno rjave barve z zapletenimi svetlejšimi vzorci.

Gre za mirno vrsto kače, ki nerada ugrizne. Njena življenjska doba je med 20 in 30 let.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin