SiolNET. Novice Slovenija
1,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi električnega mrka težave tudi z dobavo plina

1,16

termometer

Daljnovod, elektrika
Foto: Thinkstock

Elektro Ljubljana je pozno zvečer odpravil težavo na daljnovodu, zaradi katere je bilo včeraj zvečer na Dolenjskem brez električne energije okrog 50 tisoč odjemalcev.

Težava je nastala zaradi izpada 110-kilovoltnega daljnovoda v Dvoru pri Žužemberku, zaradi izpada pa je več mest ostalo v temi.

Brez električne energije so bili na območju Ivančne Gorice, Velikih Lašč, Višnje Gore, Grosupljega, Ribnice, Kočevja, Trebnjega in tudi drugod, kar pomeni, da je bilo brez elektrike več kot 50 tisoč odjemalcev.

Izpad naj bi se začel včeraj okrog 19.30, delavci Elektra Slovenija pa so oskrbo z elektriko znova vzpostavili okrog 23. ure.

Zaradi izpada elektrike težave tudi pri dobavi s plinom

Zaradi okvare na daljnovodu je prišlo tudi do težav pri postrojenju utekočinjenenga zemljskega plina v Grosupljem, preko katerega Energetika Ljubljana izvaja distribucijo zemeljskega plina v tej občini.

Družba Butan plin, ki upravlja z navedenim postrojenjem, po podatkih Energetike Ljubljana odpravlja napako. Pričakujejo, da bodo nemoteno oskrbo z zemeljskim plinom vzpostavili v nekaj urah.

daljnovodi Novice Več slovenskih mest zavitih v temo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin