SiolNET. Novice Slovenija
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mors razveljavil odločitev o izboru dobavitelja terencev

0,33

termometer

Vojaško vozilo
Foto: Getty Images

Ministrstvo za obrambo je razveljavilo odločitev o izboru dobavitelja do 300 vojaških specialnih terenskih vozil, je dejal generalni direktor direktorata za logistiko na ministrstvu za obrambo Željko Kralj. Kot je pojasnil, so odločitev sprejeli na podlagi zahtevka za revizijo, ki jo je podal neizbrani ponudnik.

Ministrstvo za obrambo je konec aprila objavilo odločitev o izboru dobavitelja več sto novih vozil za potrebe Slovenske vojske in uprave za zaščito in reševanje. Večinski del javnega naročila predstavlja nabava 300 vojaških specialnih terenskih vozil. Ministrstvo je v tem delu izmed dveh ponudnikov izbralo avstrijsko podjetje Franz Achleitner.

Slovenska vojska Novice Je bil razpis v Slovenski vojski prirejen? #video

Očitke o ponarejanju homologacij na ministrstvu zavračajo

Neizbrani ponudnik, podjetje A Cosmos, je zoper odločitev ministrstva vložil zahtevo za revizijo, ki pa ni bila posredovana na državno revizijsko komisijo. Ministrstvo je namreč že pred tem odločitev o izboru ponudnika v delu, ki se nanaša na vojaška vozila, razveljavilo in vrnilo v fazo pregleda in ocenjevanja ponudb.

Ponudnikoma bodo prav v teh dneh poslali dodatna vprašanja. Postopek javnega naročila je tako zdaj spet v prvi fazi in ministrstvo bo o dobavitelju odločalo ponovno, je še pojasnil Kralj.

Očitke, da so homologacije 91 podobnih terenskih vozil, ki jih je ministrstvo od avstrijskega podjetja Franz Achleitner nabavilo v razpisu iz leta 2016, ponarejene, pa so na ministrstvu za obrambo za Slovenske novice zanikali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin