Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2011,
13.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

policija

Ponedeljek, 27. 6. 2011, 13.55

7 let, 12 mesecev

Mokro praznovanje dneva državnosti na Dolenjskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ob prazniku dneva državnosti so imeli policisti na Dolenjskem polne roke dela s pijanimi vozniki, saj so jih morali do streznitve pridržati kar 16.

Na dan državnega praznika so brežiške policiste okoli 18. ure obvestili, da v bližini nadvoza čez avtocesto na pločniku leži poškodovan moški. Ugotovili so, da je 43-letni kolesar zapeljal na pločnik in padel. Lažje poškodovanega so oskrbeli reševalci. Policisti so še ugotovili, da ima kršitelj v litru izdihanega zraka 1,21 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Odklonil alkotest

Krške policiste je občan obvestil, da je na parkirnem prostoru v Kostanjevici na Krki neznanec trčil v njegov osebni avto in odpeljal. Policisti so povzročitelja izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, 46-letni voznik pa ga je odklonil. Kršitelja so pridržali, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijan že navsezgodaj Dan pred dnevom državnosti, že ob 8. uri, je imel voznik osebnega avta, ki so ga policisti ustavili v Šentjerenju, v litru izdihanega zraka miligram alkohola. Okoli 17. ure so črnomaljski policisti odredili preizkus vozniku neregistriranega kolesa z motorjem. V litru izdihanega zraka je imel 1,02 miligrama alkohola. Prometniki so okoli 17. ure na območju Trebnjega ugotovili, da ima voznik, ki so ga ustavili, v litru izdihanega zraka 1,10 miligrama alkohola.

Skale na merilnikih v višave

Na praznični dan okoli 1. ure zjutraj je imel voznik, ki so ga prometniki ustavili v Novem mestu, v litru izdihanega zraka 1,12 miligrama alkohola. Dobro uro pozneje je alkotest voznikoma v Novem mestu pokazal vrednost 0,69 oziroma 0,66 miligrama alkohola. V Črnomlju je imel kršitelj, ki so ga policisti ustavili okoli 21. ure, v litru izdihanega zraka 0,67 miligrama alkohola.

Vinjeni tudi kolesarji Prometniki so v Trebnjem ustavili kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligrama alkohola. Šentjernejski policisti so okoli 23. ure ugotovili, da voznik osebnega avta nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,87 miligrama alkohola.

V noči na četrtek so policisti v Brežicah, Trebnjem, Črnomlju in Sevnici odredili preizkus alkoholiziranosti štirim voznikom osebnih vozil, ki so imeli v litru izdihanega zraka med 0,63 in 0,84 miligrama alkohola. Isti dan nekaj pred 20. uro so šentjernejski policisti odredili preizkus vozniku osebnega avta. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,30 miligrama alkohola.

Polni prostori za pridržanje Policisti so skladno z določili zakona o varnosti cestnega prometa kršiteljem odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so jim izdali plačilne naloge in napisali obdolžilne predloge.

Ne spreglejte