Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2024,
18.11

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

ministrstvo za digitalno preobrazbo usposabljanje digitalna komunikacija starejši

Petek, 15. 3. 2024, 18.11

1 mesec, 1 teden

Ministrstvo za digitalno preobrazbo objavilo javno naročilo za usposabljanje starejših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Simbioza | Cilji usposabljanj so pridobivanje in krepitev osnovnih digitalnih kompetenc, spodbujanje zanimanja za uporabo digitalnih tehnologij in varne rabe spletnega okolja. | Foto STA

Cilji usposabljanj so pridobivanje in krepitev osnovnih digitalnih kompetenc, spodbujanje zanimanja za uporabo digitalnih tehnologij in varne rabe spletnega okolja.

Foto: STA

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je objavilo javno naročilo za usposabljanje starejših Mobilni heroji. Izbrani izvajalec bo z mobilno učilnico vodil neformalna usposabljanja s področja digitalnih kompetenc za starejše od 55 let, piše v povabilu, objavljenem na portalu javnih naročil. Rok za oddajo ponudb je 15. april.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo želi z naročilom spodbujati digitalno vključenost prebivalcev. Cilji usposabljanj so pridobivanje in krepitev osnovnih digitalnih kompetenc, spodbujanje zanimanja za uporabo digitalnih tehnologij in varne rabe spletnega okolja. Poleg tega želijo promovirati in ozaveščati o pomenu digitalnih tehnologij ter o prednostih in izzivih digitalizacije v sodobni družbi.

Ponudnik mora obiskati različne lokacije 

Izbrani ponudnik mora med projektom uporabiti vozilo, prilagojeno izvajanjem usposabljanj na terenu. Preko mobilne učilnice želi ministrstvo doseči starejše, ki se običajno ne morejo udeležiti ali težje dostopajo do usposabljanj, digitalnih vsebin in izobraževalnih virov. Ponudnik mora med trajanjem projekta obiskati čim bolj različne lokacije, predvsem v ruralnih okoljih, v vseh slovenskih statističnih regijah.

Usposabljanja se bodo izvajala do 30. novembra. Ocenjena vrednost projekta (brez DDV) je 227.800 evrov. Rok za predložitev ponudb je 15. april.

Ministrstvo je lani projekt Mobilni heroji izvajalo v sodelovanju s socialnim podjetjem Simbioza in Ljudsko univerzo Velenje v več kot 20 mestih po državi.

medgeneracijska solidarnost, digitalna pismenost
Novice Slovenski projekt digitalnega opismenjevanja starejših prejel Googlova sredstva
Sportal "Ko se združita mlada energija in zrela modrost, ni vrag, da se ne bi izcimilo nekaj dobrega" (foto)
Ne spreglejte