SiolNET. Novice Slovenija
1,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ministrstvo: Med ugrabljenimi je tudi slovenski državljan #video

1,99

termometer

Med 12 ugrabljenimi člani posadke švicarske tovorne ladje, ki so jo v soboto ob nigerijski obali napadli pirati, je tudi Slovenec, je potrdilo slovensko ministrstvo za zunanje zadeve.

Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) je v stiku s predstavniki ladjarja prejelo potrditev, da je med ugrabljenimi mornarji na švicarski ladji tudi slovenski državljan, so zapisali na ministrstvu. Kot so dodali, je ladjar o incidentu obvestil svojce ugrabljenega pomorščaka, s katerimi je v stiku.

Ladjar je vpoklical ekipo strokovnjakov

Podjetje Massoel Shipping je angažiralo strokovno usposobljeno ekipo, ki je pooblaščena za reševanje zadeve, so še povedali na MZZ. Podrobnejših podatkov zaradi zahtev svojcev ugrabljenega in ladjarja ne morejo posredovati.

Med ugrabljenimi tudi pomorščaka iz Hrvaške in BiH

Poleg Slovenca so med ugrabljenimi tudi državljani Filipinov ter po en državljan Hrvaške, BiH, Romunije in Ukrajine. Ladjo Glarus švicarskega ladijskega prevoznika Massoel Shipping so pirati napadli, medtem ko je prevažala žito iz Lagosa v Pot Harcourt.

Pirati, gusarji Novice Pirati ob obali Afrike ugrabili Slovenca

Napad se je zgodil približno 80 kilometrov jugozahodno od otoka Bonny v Nigrovi delti. Pirati so na ladjo prišli s pomočjo daljših lestev. Nato so uničili večino komunikacijske opreme in zajeli 12 od skupno 19 članov posadke.

Iz švicarske družbe so sporočili, da so o dogodku obvestili vse pristojne organe in vpoklicali strokovnjake, ki bodo poskušali zagotoviti čim hitrejšo in varno izpustitev mornarjev. Kot je dejal tiskovni predstavnik podjetja Massoel Shipping, pirati ponavadi ne vzpostavijo stika v prvih 48 urah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin