SiolNET. Novice Slovenija
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ministrica zanikala vmešavanje v postopek razrešitve Rajka Kende

0,73

termometer

Milojka Kolar Celarc
Foto: Bojan Puhek

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je zanikala, da je ukrepala pri vodstvu UKC Ljubljana glede razrešitve strokovnega direktorja pediatrične klinike Rajka Kende. Je pa od vodstva zahtevala, da v tem primeru ravna s skladu s pravili, je dejala.

Kot je znano, je vodstvo ljubljanskega kliničnega centra na zahtevo strokovne direktorice bolnišnice Marije Pfeifer že začelo postopek krivdne razrešitve Rajka Kende s položaja strokovnega direktorja pediatrične klinike zaradi domnevne objektivne odgovornosti pri smrti 14-letnega bolnika septembra lani. Pred nekaj dnevi pa je bil predlog razrešitve umaknjen.

Ministrica vodstvo klinike poklicala na zagovor

Kot je danes pojasnila ministrica, se je želela seznaniti z dejstvi in je zato vodstvo klinike poklicala na zagovor. "Iz argumentov oz. iz tega, kar so mi dejali, sem ugotovila, da so bila kršena postopkovna in tudi notranja pravila UKC. Zato sem zahtevala, da postopajo v skladu s pravili."

Dodala je, da je bila o "opozorilnem dogodku v UKC" obveščena šele sredi decembra, nato pa je od vodstva UKC osebno zahtevala, naj sprejmejo vse ukrepe, in odredila izredni strokovni nadzor. Prav tako je zahtevala, naj jo o izsledkih nadzora obvestijo. Tri dni pozneje jo je vodstvo UKC obvestilo, da zadeve potekajo brez težav in da so že odredili izredni strokovni nadzor.

Po treh mesecih poročila o izrednem strokovnem nadzoru še ni prejela, glede na poročila medijev pa je pred dnevi odredila še izredni strokovni nadzor pri Zdravniški zbornici Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin