SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ministra Dušana Mramorja preiskuje policija

0

termometer

Policija preiskuje nezakonita izplačila za stalno pripravljenost, ki jih je nekaterim zaposlenim več let plačevalo devet ljubljanskih fakultet.

Policija preiskuje, ali so dekani, ki so izplačila odobrili – med njimi je tudi minister za finance Dušan Mramor – zlorabili svoj položaj, je poročal POP TV.

Mramor je namreč eden od devetih dekanov, ki so v letih 2012 do 2014 na svojih fakultetah odobrili izplačevanje dodatka za stalno pripravljenost, kar pa je bilo po nedavnih ugotovitvah inšpektorata za javni sektor nezakonito. Na ta način so fakultete nekaterim, predvsem vodstvenim in strokovnim sodelavcem nezakonito izplačale za 770 tisoč evrov bruto dodatka, ki ga bodo morali prejemniki zdaj delno vračati.

Mramor: Ne nameravam odstopiti Minister Mramor je za POP TV sicer dejal, da ne namerava odstopiti kot finančni minister. Prepričan je namreč, da je imel za odobritev dodatka za stalno pripravljenost v času, ko je vodil ekonomsko fakulteto, "pravnoformalno pokritje". Meni tudi, da njegova odločitev ni imela javnofinančnih posledic.

Na ministrstvu za finance so v preteklih dneh za STA pojasnili, da si je ekonomska fakulteta, ko je Mramor postal njen dekan, zadala cilj uvrstiti se med odstotek najboljših ekonomskih in poslovnih fakultet na svetu, zaradi česar so vodstvo in strokovne službe opravljali dodatno delo.

Ne ve, koliko denarja je prejel "Z vidika delovnopravnih predpisov je bilo dodatno naloženo delo pravno sporno, zato sta kadrovska in pravna služba po pravnih posvetovanjih predlagali zakonsko možnost stalne pripravljenosti. Službi sta pripravili ustrezen pravilnik, ga preverili pri pravnih strokovnjakih, Mramor pa ga je kot dekan podpisal, da bi odpravil neustrezno stanje," so zapisali. Dodatek za stalno pripravljenost je prejemal tudi Mramor, ki pa podatka o tem, koliko denarja je prejel na ta način, nima.

Mramor je danes za POP TV še dejal, da so denar, ki so ga porabili za dodatek, prihranili drugje, tudi z manjšim številom zaposlenih, zato izplačevanje po njegovem ni imelo javnofinančnih učinkov. Pohvalil se je tudi z rezultati, ki jih je po njegovih navedbah ministrstvo za finance doseglo v času, ko ga vodi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin