SiolNET. Novice Slovenija
2,29

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Minister Erjavec ne razmišlja o menjavi generalmajorke

2,29

termometer

Alenka Ermenc
Foto: STA

Potem ko se načelnica generalštaba Slovenske vojske Alenka Erman ni udeležila dveh pomembnih službenih obveznosti v tem mesecu, se neuradno pojavljajo informacije, da med predstavniki Slovenske vojske in obrambnim ministrstvom prihaja do nesoglasij.

Alenka Erman, ki se je novembra lani v zgodovino zapisala kot prva ženska na čelu Slovenske vojske in edina med državami članic Nata, se je po poročanju Televizije Slovenija sicer že vrnila z bolniškega dopusta. V petek se bo tako sestala s predsednikom in vrhovnim poveljnikom obrambnih sil Borutom Pahorjem, ko naj bi mu predala poročilo o stanju v Slovenski vojski. Takrat bo tudi odgovarjala na vprašanja novinarjev, je poročala TV Slovenija.

Kljub govoricam o nesoglasjih je minister za obrambo Karl Erjavec danes za TV Slovenija zatrdil, da ne razmišlja o njeni zamenjavi.

Ermenčeva je v tem mesecu zaradi bolezni izpustila službeno potovanje v ZDA in udeležbo na praznovanju vstopa v Nato.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Oregon / 31.03.2019. ob 22:31 +7 - 1

  nekaj je hudo narobe, moraš bit naiven, da verjameš da ni. Sploh če to Erjavec nabija, ta ki že 20 let skrbi za penzije in čigar edini dosežek je, da so se v tem času zmanjšale iz 85 na 53%. Bravo Karli, le tako naprej, še malo, pa bodo vsi novi penzionisti na 100 evrih.

  +7 - 1
 • slov1ec / 01.04.2019. ob 08:18 +4 - 1

  To, da veseli Korl " ne razmišlja " , drži . Saj nikoli ni ! Ne pri obljubah o 1.000 evrskih penzijah, še manj pri izjavah o poteku arbitražnega sodišča....

  +4 - 1
 • slomevzha / 01.04.2019. ob 01:13 +4 - 1

  Pripadniki slovenske vojske nikakor ne bi smeli zvedeti, da imajo tako pogumne in sposobne vojskovodje, kot so Kahel, Ermanova in Borči, ker bi med njimi lahko prišlo do hude demoralizacije.

  +4 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin