Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2020,
8.46

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

Natisni članek

ZDA Latinska Amerika COVID-19

Četrtek, 23. 7. 2020, 8.46

3 leta, 9 mesecev

Milijonske številke: Latinska Amerika že presegla štiri milijone okužb, ZDA tik pod pragom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

ZDA koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Latinski Ameriki in na Karibih je število okužb z novim koronavirusom preseglo štiri milijone; polovico teh okužb so potrdili v Braziliji. Latinska Amerika je v pandemiji covida-19 ena od najhuje prizadetih regij, kjer so doslej potrdili 4.040.925 okužb z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 172.886 bolnikov, poroča STA. Medtem se število potrjenih okužb v ZDA približuje štirim milijonom.

Samo v Braziliji so doslej potrdili 2,2 milijona okužb z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 82.771 ljudi, s čimer se država uvršča na drugo mesto, takoj za ZDA. Med prvimi desetimi državami po številu okužb so tudi Peru, Mehika in Čile, kjer so v vsaki od teh treh državi potrdili že več kot 300 tisoč okužb z novim koronavirusom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mehika je s 40.400 okužbami z novim koronavirusom na četrtem mestu. Država je v nedeljo po številu smrti zaradi covida-19 prehitela Italijo in se uvrstila za ZDA, Brazilijo in Veliko Britanijo, poroča STA.

Novice Covid-19: WHO svari pred skrb vzbujajočimi trendi na Balkanu #video

V Braziliji nov dnevni rekord

V Braziliji so v sredo zabeležili nov rekord dnevnih novih okužb. Po podatkih brazilskega ministrstva za zdravje so potrdili 67.860 novih okužb z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 1284 bolnikov. Vse to naj bi nakazovalo, da epidemija v tej državi še zdaleč ni pod nadzorom, še navaja AFP.

Po oceni strokovnjakov bi lahko bile številke okuženih v Braziliji še večje, saj v državi hkrati opravijo zelo malo testov. Državi poleg tega še ni uspelo začrtati uspešne strategije za boj proti epidemiji, poroča STA.

V Braziliji so pred tem največ novih dnevnih okužb potrdili 19. junija, in sicer 54.771.

Jair Bolsonaro | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Bolsonaro še vedno pozitiven

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro, ki je od 7. julija v karanteni, ker so pri njem prav tako potrdili okužbo z novim koronavirusom, se sooča s kritikami, da je v preteklosti podcenjeval virus ter nasprotoval ukrepom za zajezitev okužb, ki so jih uvedle posamezne brazilske zvezne države in lokalne oblasti.

Iz urada brazilskega predsednika so ob tem v sredo sporočili, da je bil zadnji test na okužbo pri Bolsonaru prav tako pozitiven, zaradi česar predsednik ostaja v karanteni in je odpovedal vsa načrtovana potovanja v bližnji prihodnosti.

Skupno so po svetu doslej potrdili več kot 15 milijonov okužb z novim koronavirusom, umrlo je skoraj 625 tisoč bolnikov s covid-19.

deksametazon
Novice Japonci odobrili steroid za zdravljenje covid-19

V ZDA v zadnjem dnevu skoraj 64 tisoč okužb z novim koronavirusom

Washington, 23. julija - V ZDA so v sredo potrdili 63.967 novih okužb z novim koronavirusom, zaradi koronavirusne bolezni 19 pa je v enem dnevu umrlo 1.059 ljudi, od začetka epidemije že 142.942. Po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa se je doslej v ZDA okužilo 3,95 milijona ljudi. Glede na tuje tiskovne agencije je po številu okužb Kalifornija prehitela New York, poroča STA.

V Kaliforniji so v sredo potrdili rekordnih 12.807 novih primerov okužbe. Od začetka pandemije se je v tej zvezni državi z novim koronavirusom okužilo več kot 413 tisoč ljudi, je sporočil kalifornijski guverner Gavin Newsom.

V ZDA spet rast števila vlog za pomoč za brezposelne

V ZDA so minuli teden prejeli 1,42 milijona prošenj za pomoč v času brezposelnosti, kar predstavlja ponovno rast po nekaj tednih upadanja števila novih vlog. Stopnja brezposelnosti zavarovanih oseb, ki nakazuje število tistih, ki dejansko prejmejo nadomestilo, pa se je v tednu do 12. julija znižala za 0,7 odstotne točke na 11,1 odstotka.

Analitiki so pričakovali še en teden z upadom števila novih vlog, a ponovna rast števila okužb z novim koronavirusom očitno spet poslabšuje gospodarske razmere. Stopnja brezposelnosti zavarovanih oseb, ki nakazuje število tistih, ki dejansko prejmejo nadomestilo, pa se je v tednu do 12. julija znižala za 0,7 odstotne točke na 11,1 odstotka. To po navedbah analitikov nakazuje, da se nekateri vračajo na delo.

V ZDA so v sredo potrdili 63.967 novih okužb z novim koronavirusom, zaradi koronavirusne bolezni 19 pa je v enem dnevu umrlo 1.059 ljudi, od začetka epidemije že 142.942. Po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa se je doslej v ZDA okužilo 3,95 milijona ljudi. (STA)

V Južni Afriki rekordno število dnevnih okužb z novim koronavirusom

 V Južni Afriki so v zadnjih tednih zabeležili skoraj 60 odstotkov več naravnih smrti kot običajno, kar nakazuje, da je novi koronavirus zahteval veliko več življenj, kot kažejo uradni podatki. V tej državi so sicer v sredo zabeležili rekordno število novih okužb, in sicer 572, skupaj se je doslej okužilo skoraj 395 tisoč ljudi, poroča STA.

Ne spreglejte