Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2022,
17.33

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

20

Natisni članek

Slovenska vojska

Torek, 8. 11. 2022, 17.33

1 leto, 5 mesecev

Milijonska naložba Slovenske vojske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

20

Slovenska vojska | Cilji naložbe so zagotavljanje izvidniške zmogljivosti SV, večja operativnost vojaških taktičnih enot in možnost povečanja zmogljivosti sodelovanja oziroma podpore drugim državnim organom v primeru naravnih nesreč. | Foto STA

Cilji naložbe so zagotavljanje izvidniške zmogljivosti SV, večja operativnost vojaških taktičnih enot in možnost povečanja zmogljivosti sodelovanja oziroma podpore drugim državnim organom v primeru naravnih nesreč.

Foto: STA

Odbor vlade za državno ureditev in javne zadeve je danes potrdil uvrstitev dveh projektov Slovenske vojske (SV) v veljavni načrt razvojnih programov 2022-2025. Gre za projekta nadgradnja zrakoplovov SV in nakup brezpilotnih letalnikov belin-V, ki sta ocenjena na 1,18 oziroma 1,34 milijona evrov, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

V okviru prvega projekta namerava vojska z vgradnjo navigacijsko-komunikacijske opreme zamenjati tehnološko zastarelo opremo ter s tem povečati uporabnost in varnost letenja kot tudi zagotavljati operativnost zrakoplovov.

Projekt zajema izvedbo nadgradnje radijskih sredstev v letalih pilatus PC-9M, končal pa se bo predvidoma v letu 2023. Vrednost projekta je 1,18 milijona evrov z davkom na dodano vrednost.

Slovenska vojska bo kupila dva nova brezpilotna letalnika

Projekt nakupa brezpilotnih letalnikov belin-V predvideva nakup dveh brezpilotnih letalnih sistemov, s čimer bosta izboljšani operativnost taktičnih enot brezpilotnih letalnih sistemov, učinkovitost izvajanja operativnih nalog, vojaškega izvidovanja in opazovanja ter nadzora iz zraka.

Cilji naložbe so zagotavljanje izvidniške zmogljivosti SV, večja operativnost vojaških taktičnih enot in možnost povečanja zmogljivosti sodelovanja oziroma podpore drugim državnim organom v primeru naravnih nesreč. Izhodiščna vrednost projekta je 1,34 milijona evrov z davkom na dodano vrednost.

Slovenska vojska
Novice V slovensko vojsko samo s končano osnovno šolo?
Mario Banožić in Marjan Šarec
Novice Šarec s hrvaškim kolegom Banožićem potrdil dobro sodelovanje
Ne spreglejte