Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2015,
17.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zoran Milanović ograja Miro Cerar begunci migranti

Petek, 18. 12. 2015, 17.02

8 let

Milanović o Cerarjevi izjavi o prebežnikih čez Istro: To je smešno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Z besedami, da je takšno pojasnilo smešno in da to ni res, se je na besede Mira Cerarja o možnem prihodu prebežnikov čez Istro proti Italiji odzval hrvaški premier Zoran Milanović.

"V štirih letih dela si mi nikoli ni bilo treba izmišljevati stvari, da bi se opravičil pred hrvaško javnostjo, in svojih odločitev opravičevati s smešnimi pojasnili," je povedal Milanović.

"To ni res, a če Miro to potrebuje, da se opraviči pred slovensko javnostjo, potem v redu," je še dejal in dodal, da kaj dosti več od tega ne more reči.

Hrvaška z diplomatsko noto znova zahteva odstranitev slovenske žice Hrvaško zunanje ministrstvo je danes izročilo novo diplomatsko noto slovenskim diplomatom z veleposlaništva v Zagrebu z vnovično zahtevo, naj Ljubljana odstrani žično ograjo z rezili z vseh delov hrvaškega državnega ozemlja, ki jih je sicer omenjala že v prejšnjih notah.

Počivalšek: Za meter žice 10,8 evra Do srede je bilo na slovenski meji s Hrvaško postavljenih 136,5 kilometra ograje, ki je stala nekaj več kot 1,9 milijona evrov, je med današnjim obiskom v Mariboru povedal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Tekoči meter celotne ograje je po njegovih besedah stal 13,9 evra, samo žice pa 10,8 evra.

Lovci opozarjajo na posledice postavljanja žičnate ograje za živali Nekatere lovske družine imajo več kot deset kilometrov tehničnih ovir, njihov nadzor pa je hud organizacijski in stroškovni zalogaj, so na četrtkovem sestanku Lovske zveze Slovenije opozorili lovci z območij, kjer so nameščene te ograje. V društvih za zaščito živali opozarjajo tudi na posledice, ki jih bo ograja imela na divjad in velike zveri.

IOM: V Evropo bo letos prišlo več kot milijon beguncev V Evropo je letos po morski in kopenski poti prišlo že 991 tisoč beguncev in migrantov, je danes sporočila Mednarodna organizacija za migracije (IOM). Pričakujejo, da bo številka v teh dneh presegla milijon.

Ne spreglejte