SiolNET. Novice Slovenija
1,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mia Skrbinac vložila uradno prijavo spolnega nadlegovanja

1,66

termometer

Mia Skrbinac
Foto: Planet TV

Po razkritju igralke Mie Skrbinac, da jo je med študijem na akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) spolno nadlegoval profesor igre, je na Univerzi v Ljubljani tudi uradno vložila prijavo spolnega nadlegovanja. Gre za igralca in profesorja igre na akademiji Matjaža Tribušona, je poročala TV Slovenija.

Skrbinčeva obtožuje 58-letnega Tribušona, da jo je med študijem dve leti spolno nadlegoval. Tribušon se na klice novinarjev doslej ni odzval, so po pisanju STA dodali v Dnevniku TV Slovenija.

Dekan akademije Tomaž Gubenšek prijave še ni prejel, je pa v pisni izjavi potrdil, da je akademija državnemu tožilstvu naznanila sum storitve kaznivega dejanja. Kot je dodal, ne dopuščajo tovrstnih ravnanj. Tribušon je na akademiji sicer še zaposlen, a ne bo več predaval.

Obtožbe naj bi bremenile še najmanj tri druge profesorje

Po poročanju TV Slovenija naj pri tem ne bi šlo za edini primer spolnega nadlegovanja na akademiji. Glede na anonimne prijave, ki jih prejemajo Inštitut 8. marec, skupina Rezistenca in študent prodekan, obtožbe bremenijo še najmanj tri druge profesorje, so dodali po navedbah STA.

Mia Skrbinac Novice Dekan AGRFT: Prijave še nismo dobili Mia Skrbinac Novice AGRFT: Igralka še ni oddala prijave, a jo pripravlja Mia Skrbinac Novice AGRFT po razkritju o spolnem nadlegovanju: "Morda nismo dovolj pozorno gledali"
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin